Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 09:07

Μεσσηνία: Αυξημένα κρούσματα διαρρήξεων και ανησυχία στη Βελίκα

Γράφτηκε από την

 

 

Αυξημένα κρούσματα διαρρήξεων καταγγέλλουν στην "Ε" κάτοικοι της Βελίκας.

Λένε ότι αγωνιούν για τις περιουσίες τους και αναφέρουν ότι μεταξύ των κατοίκων επικρατεί έντονη ανησυχία και αγανάκτηση. Και στις αρχές του καλοκαιριού η "Ε" είχε δεχτεί πάλι διαμαρτυρίες από τη Βελίκα, ότι περιφερόμενοι κλέφτες μπαίνουν στα σπίτια τους και σπάνε αυτοκίνητα στην παραλία. Χθες, αναγνώστες διαμαρτυρήθηκαν ότι διαρρήκτες κατέκλεψαν τα τροχόσπιτα τριών Γερμανών, σηκώνοντας τα πάντα, ενώ και μέσα στο χωριό ανοίγουν σπίτια. Περιέγραψαν μάλιστα ότι προχθές το βράδυ ένας κάτοικος που φοβήθηκε ότι κλέβουν γείτονά του, βγήκε έξω με την καραμπίνα και πυροβολούσε στον αέρα, ώστε οι διαρρήκτες να φοβηθούν και να φύγουν.

Η Αστυνομία από την πλευρά της γνωρίζει (και αυτό χωρίς να έχουν γίνει επίσημα καταγγελίες) ότι κλέφτες άνοιξαν δύο σπίτια και ένα καφενείο στην περιοχή - ενώ για τις διαρρήξεις στα τροχόσπιτα των Γερμανών που καταγγέλλουν οι κάτοικοι, απαντούν ότι δεν δηλώθηκαν στις ελληνικές αρχές.

Εχουν όμως καταγραφεί δύο κλοπές από αυτοκίνητα στη Βελίκα: μια από φορτηγάκι Ουκρανού στις 8 Αυγούστου, απ' όπου πήραν μια τσάντα με έγγραφα, τα οποία παράτησαν και ο ιδιοκτήτης τα βρήκε, και άλλη μία την περασμένη Παρασκευή 23 Αυγούστου, όπου από αυτοκίνητο κλάπηκε τσάντα με 750 ευρώ, έγγραφα και τραπεζικές κάρτες.

Οι μόνες κλοπές που έχουν καταγραφεί από τροχόσπιτα μέσα στον Αύγουστο, είναι στην ευρύτερη περιοχή, και συγκεκριμένα: στις 17 του μήνα έκλεψαν από τροχόσπιτο Ελληνα στην Ανάληψη και την περασμένη Παρασκευή από τροχόσπιτο Ιταλού στην παραλία της Μπούκας Μεσσήνης.

Ν.Κ.