Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012 07:42

26 συλλήψεις στη Μεσσηνία σε επιχείρηση που έγινε Παρασκευή και Σάββατο

Γράφτηκε από την
26 συλλήψεις στη Μεσσηνία σε επιχείρηση που έγινε Παρασκευή και Σάββατο

Εικοσιέξι άτομα συνελήφθησαν και 79 αλλοδαποί και Ελληνες πολίτες προσήχθησαν την Παρασκευή και το Σάββατο στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας. Να σημειωθεί ότι η διήμερη επιχείρηση που έγινε στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, δεν έγινε στο πλαίσιο της επιχείρησης "Ξένιος Ζεύς". Προσωρινά η επιχείρηση "Ξένιος Ζεύς" γίνεται μόνο στην Αττική και στον Εβρο.
Στην επιχείρηση έγιναν έλεγχοι σε μεγάλο αριθμό ατόμων και οχημάτων. Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι αναλυτικά: 2 ημεδαποί, για παράβαση του υγειονομικού κανονισμού, 4 ημεδαποί για καταδικαστικά έγγραφα, ένας αλλοδαπός για παράνομη κατοχή όπλων, ένας αλλοδαπός για καταδικαστικά έγγραφα, 2 αλλοδαποί για εμπορία ανθρώπων και 16 αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στην χώρα.
Επίσης, κατασχέθηκαν 1 μαχαίρι με μήκος λάμας 19 εκατοστών και μία 1 ξύλινη ράβδος, ενώ μεταφέρθηκαν στο Τελωνείο Καλαμάτας 5 ιδιωτικής χρήσης επιβατηγά αυτοκίνητα αλλοδαπών υπηκόων Βουλγαρίας, για να διαπιστωθεί η νομιμότητα της κυκλοφορίας τους και της παραμονής τους στη χώρα.  
Επιπλέον βεβαιώθηκαν 72 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 25 παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού, 3 παραβάσεις του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και μία παράβαση για ελεύθερη κατασκήνωση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.


NEWSLETTER