Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2019 09:29

"Πάρτι" διαρρήξεων τη Λευκή Νύχτα στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Την πόρτα της κουζίνας βγαλμένη από τους μεντεσέδες και το σπίτι της ψαγμένο μέχρι την τελευταία γωνία βρήκε μια Καλαματιανή γυρίζοντας μετά τη 1 το πρωί της Κυριακής από τη βόλτα της.

Οι κλέφτες εκμεταλλεύτηκαν ότι η πόλη της Καλαμάτας γιόρταζε τη Λευκή Νύχτα και το βράδυ του Σαββάτου έως τα ξημερώματα της Κυριακής έκλεψαν εκτός από το δικό της σπίτι στην οδό Κρήτης, απ' όπου πήραν τα χρυσαφικά της, ένα ακόμα στην Κορώνης, ενώ αποπειράθηκαν να κλέψουν και τρίτο στην οδό Σανταρόζα.

Οπως φαίνεται οι διαρρήκτες ανέβηκαν στον 1ο όροφο του διαμερίσματος στην Κρήτης από μια υπερυψωμένη μάντρα στην πίσω αυλή της τριώροφης πολυκατοικίας, σκαρφαλώνοντας από τους σωλήνες. Εβγαλαν την πόρτα της κουζίνας και για περισσότερη ασφάλεια σφήνωσαν την κεντρική είσοδο με καρέκλες. Ετσι, η παθούσα επιστρέφοντας πήγε να μπει και δεν μπορούσε, είδε και τα φώτα αναμμένα και φώναξε. Δεν στάθηκε όμως για πολύ στην πόρτα με το φόβο ότι μπορεί οι κλέφτες να είναι ακόμα μέσα και κατέβηκε για να ζητήσει βοήθεια από γείτονά της, οπότε κάλεσαν την Αστυνομία.

Η εικόνα, που αντίκρισε μπαίνοντας στο σπίτι έδινε την αίσθηση ότι... πέρασε τυφώνας: πράγματα πεταμένα στο πάτωμα, ο απορροφητήρας ξηλωμένος, συρτάρια αναποδογυρισμένα και πατάρια να χάσκουν ανοιχτά με όλο το περιεχόμενό τους σκορπισμένο στο πάτωμα. Δεν αποκλείεται μάλιστα όταν έβαλε το κλειδί στην πόρτα και προσπάθησε να ανοίξει οι δράστες να ήταν ακόμα μέσα και ακούγοντάς την να φωνάζει πήδηξαν εύκολα στην αυλή, με τον ίδιο τρόπο που μπήκαν.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι και πέρυσι οι αστυνομικοί είχαν αντιμετωπίσει το βράδυ της Λευκής Νύχτας παρόμοια περιστατικά κλοπών περιφερειακά της Καλαμάτας, όπου στα Λέικα καταγράφηκαν 7-8 κλοπές και απόπειρες κλοπής. Φέτος λοιπόν ο σχεδιασμός της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας ήταν τέτοιος ώστε να αποτραπούν ανάλογα φαινόμενα περιφερειακά της πόλης, αλλά και σε χωριά του κάμπου και της Μεσσήνης, βγάζοντας έξω ενισχυμένες δυνάμεις. Επίσης, και μέσα στην πόλη της Καλαμάτας είχαν ενισχυθεί οι περιπολίες, ώστε να περιοριστούν τυχόν κλοπές και να αποτρέψουν διαρρήκτες, οι οποίοι θα έβρισκαν ευκαιρία να ανοίξουν σπίτια, αφού πολύς κόσμος διασκέδαζε στη Λευκή Νύχτα.

Ν.Κ.