Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012 04:40

Επιδρομή ανηλίκων με τσεκούρι στα καλώδια του τρένου

Γράφτηκε από την

Ατυχοι στάθηκαν οι "κυνηγοί χαλκού" που προσπάθησαν τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης να κλέψουν τα καλώδια του ΟΣΕ στο σταθμό του Ασπροχώματος. Οι γείτονες άκουσαν τη φασαρία, βγήκαν στο μπαλκόνι κι άρχισαν να φωνάζουν δυνατά ότι κάλεσαν την Αστυνομία. Οι ανήλικοι τσιγγάνοι, όχι παραπάνω από 15 - 16 χρόνων, όπως μας τους περιέγραψε περίοικος, τράπηκαν σε φυγή αφήνοντας πίσω τους το τσεκούρι με το οποίο προσπάθησαν να κόψουν τα καλώδια. Οι δράστες ήταν δύο και κατάφεραν να ξεφύγουν αφήνοντας πίσω τους τα καλώδια που είχαν αρχίσει να ξηλώνουν από τη σιδηροδρομική γραμμή. Οι περίοικοι, ωστόσο, δεν κάλεσαν στ' αλήθεια την Αστυνομία γιατί όπως είπαν έχουν κουραστεί να καλούν τους αστυνομικούς και να μη γίνεται τίποτα. Μέχρι να φτάσουν, οι δράστες εξαφανίζονται, ενώ με την πρώτη ευκαιρία επιστρέφουν για να τελειώσουν το έργο τους. Ηδη ο σταθμός του ΟΣΕ στο Ασπρόχωμα έχει λεηλατηθεί και ό,τι είδους σιδερικό υπήρχε μέσα το φόρτωσαν "κυνηγοί μετάλλων" σε αγροτικά και το πήραν. Οι περίοικοι λένε πως ακόμη και ο εξοπλισμός της κουζίνας (ψυγείο, κουζίνα κ.λπ.), που υπήρχε μέσα εξαφανίστηκε. Οπως και μια παλιά πλάστιγγα με την οποία ζύγιζαν τα εμπορεύματα που φορτώνονταν στα τρένα.
Επιπλέον, για αρκετά μεγάλο διάστημα ο εγκαταλελειμμένος σταθμός είχε μετατραπεί σε στέκι ναρκομανών. Μέχρι πρόσφατα οι ναρκομανείς, οι οποίοι είναι γνωστό πως προμηθεύονται τη δόση τους στον κοντινό τσιγγάνικο καταυλισμό «Παναγάκια», κατέφευγαν στις άδειες αίθουσες του σταθμού για να κάνουν χρήση. Συχνά οι περίοικοι όχι μόνο έβλεπαν τους χρήστες ναρκωτικών να μπαίνουν μέσα αλλά άκουγαν και σπασίματα. Αλλωστε από τα σπασμένα τζάμια φαίνονται οι ζημιές που έχουν προκληθεί αλλά και πως οι αίθουσες, εκτός από προσωρινό καταφύγιο, χρησιμοποιούνται και ως αφοδευτήρια.  
Μάλιστα όπως λένε οι περίοικοι επανειλημμένα διαμαρτυρήθηκαν στον ΟΣΕ, προκειμένου να τοποθετηθεί ένας φύλακας, ή έστω ο σταθμός να κλειδωθεί καλά. Το μόνο που έγινε μετά τις διαμαρτυρίες τους ήταν προ ολίγων ημερών να μπουν λουκέτα στις πόρτες, τα οποία είναι αμφίβολο αν θα κρατήσουν μακριά όσους χρησιμοποιούν ως καταφύγιο τις εγκαταλελειμμένες αίθουσες. Αλλωστε εύκολα μπορεί κανείς να μπει από τα ανασφάλιστα και ανοιχτά από μέσα παράθυρα.

Ν.Κ.