Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012 09:48

Ριφιφί στο γραφείο αλλοδαπών

Γράφτηκε από την
Ριφιφί στο γραφείο αλλοδαπών

Αρπαξαν 1.000 άδειες παραμονής αλλοδαπών και 11.250 ευρώ

Καλοί γνώστες του χώρου φαίνεται ότι ήταν οι διαρρήκτες που με τη μέθοδο του ριφιφί διέλυσαν τους εσωτερικούς τοίχους, αλλά και το συναγερμό του Γραφείου Αλλοδαπών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων στην οδό Αθηνών στην Καλαμάτα, άνοιξαν με οξυγόνο την πόρτα του χρηματοκιβωτίου και πήραν από μέσα περισσότερες από 1.000 κάρτες άδειας παραμονής αλλοδαπών, 1.220 βεβαιώσεις διαμονής αλλοδαπών και 11.250 ευρώ. Η Αστυνομία εκτιμά ότι η δουλειά έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Δευτέρα. Ωστόσο, οι δράστες είχαν όλο το χώρο και το χρόνο να δουλέψουν μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς τα γραφεία ήταν κλειστά. Η διάρρηξη ανακαλύφθηκε χθες το πρωί, όταν οι υπάλληλοι πήγαν στα γραφεία τους και βρήκαν τα πάντα διαλυμένα. Οι δράστες είχαν μπει σε όλα τα γραφεία, είχαν πετάξει φακέλους από τις ντουλάπες - ενώ δεν δίστασαν να σπάσουν πόρτες και να διαλύσουν το συναγερμό.
Αλλωστε, μπήκαν από τη μεριά του κτηρίου όπου στεγάζονται τα Τμήματα Διοικητικού - Οικονομικού και Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικής Ενταξης, σπάζοντας μια πόρτα του υπογείου. Από κει άνοιξαν 4 τρύπες σε τοίχους από γυψοσανίδα για να φτάσουν στον πρώτο όροφο του κτηρίου του Τμήματος Αδειών Διαμονής. Κάτι που σημαίνει ότι ήταν περισσότεροι από ένας ή δύο αυτοί που… εργάστηκαν για να μπουν μέσα, καθώς και καλά εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα εργαλεία. Πάντως απ' όσα έχουν μέχρι τώρα γίνει γνωστά, κανένας δεν άκουσε ή είδε τίποτα. Αν και η μεταφορά εργαλείων κατάλληλων για να σπάσουν τοίχους αλλά και οι φιάλες οξυγόνου που μετέφεραν, εκτός από χέρια για να τα κουβαλήσουν, προϋποθέτει και ένα μέσο για την μεταφορά τους.

"ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ" ΔΟΥΛΕΙΑ

Η Αστυνομία εκτιμά πως πρόκειται για "επαγγελματική" δουλειά, καλά προετοιμασμένη. Οι δράστες φαίνεται να ήξεραν τι έκαναν και έφτασαν στο στόχο τους, χωρίς κανείς να τους καταλάβει ή προλάβει να χτυπήσει ο συναγερμός. Οι άγνωστοι δράστες εισχώρησαν στο εσωτερικό του κτηρίου από την πίσω πλευρά του, αποφεύγοντας να μπουν από μπροστά που το οίκημα βλέπει στην πολυσύχναστη οδό Αθηνών. Ακόμη και η πόρτα την οποία επέλεξαν, βρίσκεται σε σημείο τέτοιο που δεν είναι εύκολο κάποιος να τους δει μέσα στο σκοτάδι, καθώς ο φωτισμός είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Από το υπόγειο λοιπόν ανέβηκαν στο ισόγειο και στη συνέχεια στον 1ο όροφο. Εκεί, γνωρίζοντας προφανώς ποιο τοίχο πρέπει να τρυπήσουν, κατέστρεψαν τη μεσοτοιχία του γραφείου του προϊσταμένου του Γραφείου Αλλοδαπών ανοίγοντας τρύπα. Βγήκαν στο διάδρομο, διέλυσαν το συναγερμό και την πόρτα του μικρού δωματίου όπου βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο - ενώ ξόδεψαν ώρα για να ανοίξουν την πόρτα του χρηματοκιβωτίου με το οξυγόνο και να κλέψουν τις κάρτες παραμονής, τα έγγραφα αίτησης για άδειες παραμονής και τα χρήματα. Πριν φύγουν, έκαναν άνω - κάτω τα πάντα, ψάχνοντας κάθε γραφείο χωριστά και πετώντας κάτω φακέλους και αρχεία της υπηρεσίας.



NEWSLETTER