Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012 09:41

Η κλοπή στα Λέικα αποκάλυψε σπείρα που είχε ρημάξει κοσμηματοπωλεία

Γράφτηκε από την
Η κλοπή στα Λέικα αποκάλυψε σπείρα που είχε ρημάξει κοσμηματοπωλεία

Προφυλακίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα Καλαμάτας ένας 22χρονος τσιγγάνος, ο οποίος συνελήφθη για διάρρηξη σε σπίτι στα Λέικα και αποκαλύφθηκε ότι, μαζί με άλλους τρεις, είχε ρημάξει το Δεκέμβριο του 2010 κοσμηματοπωλεία σε όλο το νομό. Η δράση της ομάδας μπορεί να διήρκεσε ένα μόλις μήνα, αλλά κατάφεραν να… βγάλουν 100.000 ευρώ: Αυτή ήταν η αξία των χρυσαφικών που έκλεψαν από 5 κοσμηματοπωλεία στην Καλαμάτα, τους Γαργαλιάνους και την Κυπαρισσία - ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ένα ακόμη στην Καλαμάτα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Το… μοιραίο χτύπημα -και τελευταίο της ομάδας των 4- έγινε παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2011, στην Κυπαρισσία. Εκείνο το βράδυ εξασφάλισαν γερό πρωτοχρονιάτικο… μποναμά σηκώνοντας από το κοσμηματοπωλείο χρυσαφικά αξίας 65.000 ευρώ. Ομως τα κατορθώματά τους έγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος, ενώ ο χαρακτηριστικός ήχος που έκανε η εξάτμιση του αυτοκινήτου του 22χρονου οδήγησε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στα ίχνη τους. Την ίδια νύχτα ο αστυνομικοί εντόπισαν στον τσιγγάνικο καταυλισμό της Μπιρμπίτας το αυτοκίνητο και μέσα βρήκαν μέρος των κλοπιμαίων και ένα μάλλινο γάντι. Ερευνώντας στη συνέχεια το σπίτι του υπόπτου, ανακάλυψαν μια κρυψώνα έξω από αυτό, όπου υπήρχαν μια υφασμάτινη κουκούλα και ένας σιδερένιος λοστός. Ο ύποπτος όμως, όπως και ένας από τους συνεργούς του που είχαν πιάσει οι κάμερες ασφαλείας των κοσμηματοπωλείων, πρόλαβαν και εξαφανίστηκαν. Εκτοτε καταζητούντο, ώσπου την περασμένη Παρασκευή έγινε η διάρρηξη στο σπίτι στα Λέικα. Την επομένη η Ασφάλεια συνέλαβε τον 22χρονο στον καταυλισμό Παναγάκια στο Ασπρόχωμα.  

 

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

Οι δράστες χτύπησαν το πρώτο κοσμηματοπωλείο στις 11 Δεκεμβρίου του 2010, στην οδό Αριστομένους στην Καλαμάτα. Πήραν κοσμήματα αξίας μόλις 200 ευρώ. Ακολούθησε νέο χτύπημα στις 20 του μήνα, επίσης στην Καλαμάτα, με λεία 3.000 ευρώ και την επόμενη μέρα έκαναν μια ακόμη διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στους Γαργαλιάνους, απ' όπου έκλεψαν χρυσαφικά αξίας πάνω από 20.000 ευρώ. Στις 24 επέστρεψαν στην Καλαμάτα ανοίγοντας ένα ακόμη κοσμηματοπωλείο και έκλεψαν από τις προθήκες του κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ - ενώ στις 29 του μήνα ακολούθησε μια απόπειρα διάρρηξης στην ίδια πόλη. Στις 31 Δεκεμβρίου έγινε η γερή… μπάζα στην Κυπαρισσία. Εκεί, από τα χρυσαφικά αξίας 65.000 ευρώ που έκλεψαν, στην μητέρα του ιδιοκτήτη -η οποία κλήθηκε στο Τμήμα για να τα αναγνωρίσει- επιστράφηκε μέρος των κλοπιμαίων (αξίας 15.000 ευρώ) που οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στο αυτοκίνητο του 22χρονου τσιγγάνου.  

Σημειώνεται ότι σε όλες τις περιπτώσεις ο τρόπος δράσης ήταν πανομοιότυπος. Οι διαρρήκτες παραβίαζαν τα ρολά ασφαλείας σπάζοντας τις κλειδαριές. Μετά έριχναν κάτω τις τζαμαρίες και άρπαζαν ό,τι προλάβαιναν από τις προθήκες των κοσμηματοπωλείων. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν δίσταζαν να χτυπήσουν ακόμα και εκεί που υπήρχε συναγερμός - και ενόσω χτυπούσε αυτοί συνέχιζαν να κλέβουν. Τέλος, και οι 4 δράστες συνήθιζαν να καλύπτουν τα πρόσωπά τους με αυτοσχέδιες κουκούλες ή τις κουκούλες των μπουφάν τους. 


NEWSLETTER