Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012 11:14

3 τουλάχιστονοι δράστες του ριφιφί στο Αλλοδαπών

Γράφτηκε από την

 

Τουλάχιστον 3 εκτιμάται από την Αστυνομία πως ήταν οι -άγνωστοι ακόμα- δράστες της διάρρηξης που έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Γραφείο Αλλοδαπών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, στην Καλαμάτα. Στόχος τους είναι προφανώς η πλαστογράφηση και προώθηση σε αλλοδαπούς των αδειών διαμονής και των άλλων εντύπων που έκλεψαν, μαζί με 11.250 ευρώ που υπήρχαν στο χρηματοκιβώτιο που παραβίασαν με χρήση οξυγόνου.

Αφού διέρρηξαν την πίσω είσοδο του κτηρίου και άνοιξαν τρύπες στις γυψοσανίδες μεταξύ των κλειδωμένων γραφείων, αναστάτωσαν όλους τους χώρους κι έκλεψαν 1.220 βεβαιώσεις αιτήσεων για άδεια διαμονής, 1.170 βινιέτες αδειών διαμονής αλλοδαπών, 63 δελτία διαμονής και άλλα 79 μόνιμης διαμονής και 32 φύλλα ειδικού τύπου για άδεια διαμονής υπηκόων FYROM.

Η ομάδα των δραστών φαίνεται πως ήξερε καλά το χώρο και είχε προετοιμαστεί, ενώ είχε αρκετό χρόνο για να οργανώσει τη δράση της κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οπότε η υπηρεσία παρέμεινε κλειστή. Ειδικά την Κυριακή φαίνεται πως προετοίμαζαν το έδαφος από νωρίς, οπότε σύμφωνα με πληροφορίες χτύπησε ο συναγερμός του κτηρίου, όμως δε διαπιστώθηκε κάποια διάρρηξη. Την επομένη, όταν οι υπάλληλοι αντίκρισαν την εικόνα καταστροφής, διαπίστωσαν πως είχε απενεργοποιηθεί ο συναγερμός και είχαν καταστραφεί οι κάμερες ασφαλείας.

Οι έρευνες συνεχίζονται από την Ασφάλεια Καλαμάτας, χωρίς όμως ακόμα να υπάρχει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Παράλληλα αξιοποιούνται όλα τα στοιχεία που έχει συλλέξει από το χώρο το προσωπικό του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών.