Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2012 12:12

Στις 15 Σεπτεμβρίου η έναρξη της θήρας αγριογούρουνου

Γράφτηκε από την
Στις 15 Σεπτεμβρίου η έναρξη της θήρας αγριογούρουνου

Κανονικά στις 15 Σεπτεμβρίου η έναρξη της θήρας αγριογούρουνου στη Λακωνία και όχι 2 εβδομάδες νωρίτερα, όπως ψευδέστατα υποστήριζαν κάποιοι!  Σε κατηγορηματική διάψευση της φήμης που κυκλοφορούσε τις τελευταίες ημέρες προέβη ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης, κύριος Γιάννης Καρβουνιάρης. Μάλιστα, θα υπάρξει και σχετική ρύθμιση για τον ορισμό του αριθμού των θηρευομένων αγριόχοιρων, όπως προέκυψε μετά από συνομιλίες μεταξύ του Ε' Αντιπροέδρου της Βουλής, κυρίου Λεωνίδα Γρηγοράκου και του προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης, κυρίου Γιάννη Καρβουνιάρη. Ιδιαίτερα καθοριστική και άμεση ήταν η παρέμβαση του κυρίου Γρηγοράκου στο εν λόγω θέμα για το οποίο εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση. Το σχετικό δελτίο Τύπου ακολουθεί.

Κυνηγετικός Σύλλογος Σπάρτης 

 

Πρόεδρος                               Γραμματέας

Γιάννης Καρβουνιάρης             Δημήτρης Κουτσοβίτης 

 

 

Ανακοίνωση από το Πολιτικό Γραφείο του Λεωνίδα Γρηγοράκου

 

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Λακωνίας, κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, μετά τις συναντήσεις που είχε με κατοίκους του πρώην Δήμου Πελλάνας και τον Πρόεδρο του Ν.Π. Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, κ. Μάριο Τζωρτζάκη, με λοιπούς τοπικούς φορείς αλλά και μετά από συνομιλίες με τον Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Σπάρτης, κ. Γιάννη Καρβουνιάρη, ενημερώθηκε σε βάθος για το μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη Λακωνία εξαιτίας της μεγάλης αύξησης του αριθμού των αγριόχοιρων και των καταστροφών που προκαλούν στις καλλιέργειες.

Μετά από όλα αυτά, ο κ. Γρηγοράκος ήρθε σε επικοινωνία με τον Υπουργό και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εκθέτοντάς τους το πρόβλημα και ζητώντας να δοθεί λύση, λόγω των καταστροφών που προκαλούνται αλλά και των άμεσων οικονομικών και περιβαλλοντικών συνεπειών.

Παράλληλα, ο Αντιπρόεδρος ήλθε σε επικοινωνία με τον Ειδικό Γραμματέα Δασών του ΥΠΕΚΑ, από τον οποίο έλαβε τη διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο βλέπει με πολύ θετικό βλέμμα την κατάσταση και προτίθεται να δώσει άμεση λύση, η οποία θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο εντός των επόμενων ημερών και η οποία θα αφορά όλη την Περιφέρεια.

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του Ε.Γ. Δασών, το Υπουργείο προτίθεται να ορίσει τον αριθμό των θηρευομένων αγριόχοιρων σε 4 ανά ομάδες των 4 ατόμων/κυνηγών τουλάχιστον κατά τη χρονική περίοδο από 15-9-2012 ως 20-1-2013.

 

 


NEWSLETTER