Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 09:21

68χρονη εναντίον του συζύγου της στη Σκάλα Μεσσηνίας - Με καυτό νερό τον έστειλε στο θάνατο

Γράφτηκε από τον

 

 

Τον 73χρονο σύζυγό της οδήγησε στο θάνατο 68χρονη γυναίκα στη Σκάλα του Δήμου Οιχαλίας. Χθες οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Καλαμάτας, όπου της απαγγέλθηκε κατηγορία για ανθρωποκτονία και στον ανακριτή, όπου πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί αύριο το πρωί.

Το κακό έγινε την Κυριακή το μεσημέρι, στη Σκάλα, όταν η 68χρονη μετά από διαπληκτισμό που είχε με το σύζυγό της για μεταξύ τους οικογενειακές διαφορές, του έριξε καυτό νερό σε μέρη του σώματος του, προκαλώντας του εγκαύματα και στη συνέχεια τον χτύπησε με τον πλάστη. Ο 73χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου χθες τις πρώτες πρωινές ώρες εξέπνευσε.

Η γυναίκα συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Οιχαλίας, που διενεργεί την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο.

Το ζευγάρι που είχε δύο μεγάλα παιδιά, διατηρούσε εδώ και πολλά χρόνια καφενείο – μπακάλικο κοντά στο σταθμό της Σκάλας, το οποίο έκλεισε το 2016. Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων από το χωριό, παλιότερα είχαν και πρόβατα, ενώ γενικά θεωρείτο ότι ήταν οικογένεια με περιουσία.

Τα τελευταία χρόνια ο 73χρονος άνδρας αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Συγχωριανοί τους στη Σκάλα ανέφεραν ότι δεν γνώριζαν τι γίνεται στο σπίτι και πως όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαν ακούσει για ένα τέτοιο σοβαρό περιστατικό βίας ανάμεσα στο ζευγάρι, όπως αυτό της Κυριακής. Μετά το φονικό κάποιοι είπαν πως το ζευγάρι είχε οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια, γεγονός που προκαλούσε εντάσεις.

Η 68χρονη γυναίκα χθες κατά τη μεταφορά της στην Εισαγγελία, μαζί με τη δικηγόρο της -διορίστηκε η Αγλαΐα Κουμάντου- δήλωσε πως ο άνδρας της την κακοποιούσε εδώ και πολλά, την έβριζε και την χτυπούσε και δεν άντεξε.

Η δικηγόρος της παρατήρησε ότι η 68χρονη βρίσκεται σε σύγχυση και αύριο θα ζητήσει να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, καθώς θεωρεί ότι η κατηγορία “σε ήρεμη ψυχική κατάσταση” που της αποδίδεται, δεν είναι πραγματική. Σύμφωνα με όσα της είπε η κατηγορούμενη, η κ. Κουμάντου ανέφερε πως “ωθήθηκε στην πράξη λόγω οικογενειακής κακοποίησης που δεχόταν από το σύζυγό της από την ημέρα που παντρεύτηκαν”. Μίλησε για οικονομικούς λόγους, πως το σπίτι τους βρισκόταν σε πλειστηριασμό κι επεσήμανε ότι “δεν ξέρει, δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί και βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση”.

Γ.Σ.