Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012 07:14

Παραδόθηκε ο Ρωσοπόντιος για το κύκλωμα των λαθραίων

Γράφτηκε από την



Στην Εισαγγελία Καλαμάτας παρουσιάστηκε χθες αυθορμήτως ο Ρωσοπόντιος που καταζητείτο με ένταλμα σύλληψης ως μέλος του μεγάλου κυκλώματος λαθρεμπόριου τσιγάρων, που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας τον περασμένο Ιούλιο. Πρόκειται για τον οδηγό της μιας από τις δύο νταλίκες με λαθραία τσιγάρα, που εγκατέλειψαν οι οδηγοί τους τον περασμένο Μάιο στο Μεσοπόταμο Πυλίας μετά από μπλόκο και καταδίωξη των αστυνομικών. Στη μια νταλίκα είχε βρεθεί το αποτύπωμα του Ρωσοπόντιου ο οποίος μαζί με τον άλλο οδηγό είχαν καταφέρει να διαφύγουν πεζή μέσα από τα χωράφια.
Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές ο Ρωσοπόντιος ήταν ο ένας από τους δύο που συνελήφθη τον Ιούλιο από άνδρες της Λιμενικής Αρχής Γυθείου για λαθρεμπόριο τσιγάρων, και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους από τις ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές της Σπάρτης.
Ωστόσο, ο ίδιος εμφανίστηκε χθες έκπληκτος για το πως οι Αρχές τον ενέπλεξαν στην υπόθεση που αφορά τη δράση του κυκλώματος λαθρεμπορίας τσιγάρων στη Μεσσηνία - ενώ υποστήριξε ότι δεν είχε ποτέ πριν έρθει στο νομό.
Σημειώνεται ότι είχαν συλληφθεί ως κατηγορούμενοι για την υπόθεση 6 άτομα και καταζητούντο ακόμη τρεις - μεταξύ αυτών και ο Ρωσοπόντιος οδηγός της εγκαταλελειμμένης νταλίκας, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στην ανακρίτρια Καλαμάτας.

Ν.Κ.