Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 06:46

12χρονος τσιγγάνος λήστεψε 88χρονο και του άρπαξε 4.000 ευρώ

Γράφτηκε από την
 12χρονος τσιγγάνος λήστεψε 88χρονο και του άρπαξε 4.000 ευρώ

Θύμα ληστείας από 12χρονο τσιγγάνο που πούλαγε σεντόνια έπεσε κοντά στο Κάστρο Καλαμάτας ένας 88χρονος, ο οποίος κυκλοφορούσε με 4.000 ευρώ πάνω του. Ο ανήλικος, που είχε έρθει από το Βόλο με την οικογένειά του για να πουλήσουν σεντόνια και πλαστικά, καταζητείται. Τα χρήματα όμως τα παρέδωσε στην Ασφάλεια Καλαμάτας μέσω τρίτου, όταν η οικογένειά του έμαθε πως τον ψάχνει η Αστυνομία.
Ο ηλικιωμένος, ο οποίος -όπως όλα δείχνουν- κυκλοφορούσε με τα χρήματα στην τσέπη, περπατούσε σε ένα δρομάκι κοντά στο σπίτι του προχθές στις 3 παρά τέταρτο το μεσημέρι, όταν ο 12χρονος εμποράκος τον έβαλε στο μάτι. Τον έσπρωξε, τον έριξε κάτω και του έψαξε τις τσέπες. Οταν βρήκε τα 4.000 ευρώ άρπαξε τα χαρτονομίσματα και τράπηκε σε φυγή, εγκαταλείποντας στο δρόμο το γέροντα αλλά και το δικό του εμπόρευμα.
Αυτό ακριβώς το εμπόρευμα που εγκατέλειψε, μια αγκαλιά σεντόνια, ήταν η αρχή του νήματος που οδήγησε τους αστυνομικούς στο δράστη. Σημαντικά συνέβαλε και η μαρτυρία ενός πολίτη που είδε τον πιτσιρικά να τρέχει κρατώντας πολλά χρήματα στα χέρια. Ακολούθησαν προσαγωγές τσιγγάνων και αναζητήσεις από τους αστυνομικούς, χωρίς όμως να εντοπιστεί ο 12χρονος.
Ο ηλικιωμένος διακομίστηκε προληπτικά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ εκτιμάται πως η οικογένεια του νεαρού δράστη έχει φύγει από την πόλη.

Κ.Δ.


NEWSLETTER