Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 09:58

Χειροπέδες σε τρεις για κλοπή σε ορειχαλκουργείο στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

 

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας με τη συνδρομή συναδέλφων τους της ΟΠΚΕ σε τρεις Ρομά, γιατί έκλεψαν ξημερώματα Κυριακής ορειχαλκουργείο στην Καλαμάτα.

Οι αστυνομικοί τους... τσάκωσαν με τα κλοπιμαία φορτωμένα, αφού περίοικος είδε τους κλέφτες και ειδοποίησε τις Αρχές. Αφού λοιπόν τους αναζήτησαν, τους βρήκαν και τους συνέλαβαν, ενώ όπως προέκυψε μετά στην Ασφάλεια, οι ίδιοι, ηλικίας 39, 37 και 21 ετών, είχαν κλέψει από τις 23 Οκτωβρίου έως και τα ξημερώματα της Κυριακής 1 Δεκεμβρίου κινητό τηλέφωνο (αξίας 250 ευρώ) από συνεργείο αυτοκινήτων στο ΒΙΟΠΑ Καλαμάτας και από αγροτόσπιτο στον Αρι ένα τρυπάνι, ένα αλυσοπρίονο, μια μπαταρία αυτοκινήτου και δύο χάλκινα καζάνια, συνολικής αξίας 700 ευρώ. Επίσης, στο ίδιο διάστημα έκλεψαν ανταλλακτικά από συνεργείο αυτοκινήτων στην Καλαμάτα, τη νύχτα 23 προς 24 Οκτωβρίου, αλλά τους είδαν κι έτσι παράτησαν τα κλοπιμαία και εξαφανίστηκαν. Την Κυριακή λίγο πριν τις 4 το πρωί, οι τρεις συλληφθέντες παραβίασαν την ξύλινη πόρτα στο ορειχαλκουργείο κι αφού έψαξαν τα πάντα, φόρτωσαν για να κλέψουν πέντε δεμάτια χάλκινου σύρματος μήκους 60 μέτρων και 40 παλιά χάλκινα σκεύη, αξίας όλα 2.000 ευρώ. Ομως τους άκουσαν από τη γειτονιά και ειδοποίησαν την Αστυνομία κι έτσι συνελήφθησαν.

Στη συνέχεια, από την προανάκριση προέκυψε ότι ταίριαζαν τόσο ο τρόπος όσο και το χρονικό διάστημα για τις άλλες δύο κλοπές και την απόπειρα κλοπής ανταλλακτικών από το συνεργείο. Επιπλέον, υπήρχαν και μαρτυρίες που τους ενοχοποιούσαν, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις για τις οποίες κατηγορούνται, φέρονται να χρησιμοποίησαν το ίδιο αυτοκίνητο.

Επίσης, από τους αστυνομικούς βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, 160 ευρώ σε μετρητά και κινητό τηλέφωνο, καθώς και το αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούσαν.