Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 15:30

Καλαμάτα: Καταδίκες στους 7 από τους 21 κατηγορούμενους για ναρκωτικά

Γράφτηκε από την

Με ποινές φυλάκισης 3 έως 5 χρόνων καταδικάστηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι 7 από τους συνολικά 21 (μεταξύ τους και 3 γυναίκες), οι οποίοι κατηγορούνταν ότι ανήκαν σε κύκλωμα που διακινούσε ηρωίνη, χασίς και χάπια στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και το κέντρο της Αθήνας και το οποίο εξαρθρώθηκε πέρυσι στις αρχές Αυγούστου από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας μετά από τετράμηνη παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών.

Από τους υπόλοιπους 14 οι οποίοι αντιμετώπιζαν κακουργηματικές κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών, οι 5 απαλλάχτηκαν ως εξαρτημένοι χρήστες ή γιατί δεν αποδεικνυόταν καμία κατηγορία σε βάρος τους, οι άλλοι 8 επειδή αγόρασαν για ιδία χρήση και ένας καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση.

Πάντως στη δικογραφία, οι 7 οι οποίοι κατηγορούνταν ότι ανήκαν στον σκληρό πυρήνα, αθωώθηκαν για το αδίκημα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς δεν προέκυψε κάτι τέτοιο. Επίσης, δεν προέκυψε από τις ποσότητες ναρκωτικών οι οποίες βρέθηκαν στις έρευνες κι ούτε αποδείχτηκε από συναλλαγές που είχαν οι χρήστες μεταξύ τους, ότι διακίνησαν συνολικά 12 κιλά ηρωίνης (ώστε να ισχύσει η επιβαρυντική περίσταση ότι κέρδισαν περισσότερα από 75.000 ευρώ) και έτσι καταδικάστηκαν ως τοξικομανείς σε ποινές φυλάκισης.

Οι κατηγορούμενοι είναι όλοι Μεσσήνιοι, κάτοικοι Καλαμάτας και Αθήνας. Οι αστυνομικοί είχαν κατασχέσει συνολικά 3,380 κιλά ηρωίνης, ενώ τα 1,069 τα βρήκαν σύμφωνα με την κατάθεση αστυνομικού της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας στο σπίτι του φερόμενου ως αρχηγού της οργάνωσης, ενός 50χρονου Κυπαρίσσιου, κατοίκου Αθήνας.

Οι μάρτυρες αστυνομικοί κατέθεσαν επίσης ότι δύο ακόμα από τους κατηγορούμενους τους οποίους η υπηρεσία τους έφερε ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, είχαν συλληφθεί με ποσότητες ηρωίνης τον Μάιο του 2018 στη Νίκαια Αττικής και στα διόδια της Νεστάνης.

Οι μάρτυρες περιέγραψαν ακόμα ότι συνέλαβαν (πέρυσι στις 6 Αυγούστου) με ταυτόχρονες επιχειρήσεις στην περιοχή της Κυψέλης στην Αθήνα και στην Καλαμάτα τον φερόμενο ως αρχηγό και 4 ακόμη από τους κατηγορούμενους, οι οποίοι φέρονταν από τη Δίωξη Ναρκωτικών ότι ανήκουν στον σκληρό πυρήνα, μαζί με τους δύο που συνελήφθησαν προγενέστερα στη Νεστάνη και τη Νίκαια.

Οι 7 όπως και στις απολογίες τους στον ανακριτή πέρυσι έτσι και χθες κατά την απολογία τους στο δικαστήριο υποστήριξαν ότι δεν είναι έμποροι ηρωίνης και δεν έκαναν διακίνηση ναρκωτικών. Ισχυρίστηκαν ακόμη ότι είναι ναρκομανείς και παρακολουθούσαν πρόγραμμα αποτοξίνωσης και ό,τι ποσότητες αγόραζαν τις προόριζαν για δική τους χρήση.

Ν.Κ.