Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 22:07

Καλαμάτα: 14χρονος και... 8χρονος οι διαρρήκτες του κυλικείου στο Διοικητήριο

Γράφτηκε από την

Ενας 14χρονος και ένας 8χρονος Ρομά είναι αυτοί οι οποίοι προσπάθησαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης να διαρρήξουν με λοστό από την εσωτερική πλευρά του το κουβούκλιο του μηχανήματος ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς, που βρίσκεται στο αμφιθέατρο “Αλ. Κουμουνδούρος” του Διοικητηρίου Καλαμάτας.

Οπως γράψαμε και στο φύλλο της Παρασκευής, φαινόταν εκ του αποτελέσματος ότι δεν ήταν οργανωμένη διάρρηξη. Οι ανήλικοι θυμίζουμε ότι μπήκαν στον εσωτερικό χώρο του αμφιθεάτρου, σπάζοντας το τζάμι της πόρτας του κυλικείου, απ’ όπου πήραν 25 ευρώ σε ψιλά.

Επειδή και οι δύο ανήλικοι είναι κάτω από 15 ετών, ο νόμος δεν επιτρέπει τη σύλληψή τους, αλλά συνελήφθη η 50χρονη μητέρα του μεγαλύτερου, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, καθώς η ίδια έχει και την κηδεμονία του μικρότερου. Επίσης, η ίδια επιβαρύνεται με το ότι προέτρεψε τους ανήλικους να κάνουν τις διαρρήξεις, καθώς έχουν απασχολήσει κι άλλες φορές τις διωκτικές αρχές. Μεταξύ άλλων κατηγορούνται ότι έκλεψαν την περασμένη Τετάρτη 1.000 ευρώ από καφετέρια στην οδό Ιατροπούλου, στην Καλαμάτα, και ότι διέπραξαν μια ακόμα απόπειρα κλοπής από αυτόματους πωλητές φαρμακείου στην οδό Αριστομένους, τα ξημερώματα της Πέμπτης.