Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012 04:36

Πήραν 3.200 ευρώ με απάτη από ηλικιωμένο, για να πληρώσουν το... φόρο του γιου του

Γράφτηκε από την
Πήραν 3.200 ευρώ με απάτη από ηλικιωμένο, για να πληρώσουν το... φόρο του γιου του

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι ηλικιωμένοι καθώς συνεχίζεται η δράση απατεώνων στην περιοχή μας που αποσπούν χρήματα προσποιούμενοι τους λογιστές ή τους εφοριακούς. Χθες εξαπατήθηκε ένας ακόμα ηλικιωμένος καλαματιανός όταν άγνωστοι τον έπεισαν πως το παιδί του χρωστάει στην Εφορία και τον μετέφεραν με το αυτοκίνητό τους στην τράπεζα, αποσπώντας του 3.200 ευρώ, σύμφωνα με οικείο του πρόσωπο. Την υπόθεση ήδη διερευνά η Ασφάλεια Καλαμάτας.

Οι δυο άγνωστοι πλησίασαν τον ηλικιωμένο ενώ βρισκόταν κοντά στη Φραγκόλιμνα.  Σύμφωνα με το οικείο του πρόσωπο, είχε πάνω του 3.200 ευρώ που είχε "σηκώσει" νωρίτερα από την Εθνική Τράπεζα. Ο ένας από τους δράστες συστήθηκε ως λογιστής του γιου του, το όνομα του οποίου γνώριζε, όπως όλα δείχνουν. 

Οι δυο απατεώνες ξεγέλασαν τον βαρήκοο γέροντα ισχυριζόμενοι πως ο γιος του χρειάζεται άμεσα μετρητά καθώς λήγει κάποια οφειλή του στην Εφορία το οποίο θα έπαιρνε πίσω αμέσως μέσω συμψηφισμού. Για να γίνουν πιο πειστικοί, του έδωσαν και το τηλέφωνο για να μιλήσει με κάποιον που προσποιήθηκε το γιο του.

Πεπεισμένος ο γέροντας πως το παιδί του έχει ανάγκη, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο των δύο αντρών. Τον μετέφεραν στην Εθνική Τράπεζα της Παραλίας και αφού του πήραν τα χρήματα, τον άφησαν να περιμένει λέγοντας του πως αργότερα ο γιος του θα του επέστρεφε τα χρήματα μέσω λογαριασμού που θα έμπαινε η επιστροφή από την Εφορία. Οι δυο άντρες έφυγαν λέγοντάς του πως πάνε στην Εφορία για να τακτοποιήσουν την οφειλή του παιδιού του. Όταν το μεσημέρι αποκαλύφθηκε η απάτη έγινε καταγγελία στην Αστυνομία και ήδη η υπόθεση διερευνάται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

 

Κ.Δ.


NEWSLETTER