Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 07:17

Για να κλέψουν μεταλλικά εξαρτήματα: 14 φορές έκλεψαν το ίδιο μαγαζί μέσα σε 2 χρόνια!

Γράφτηκε από την
Για να κλέψουν μεταλλικά εξαρτήματα: 14 φορές έκλεψαν το ίδιο μαγαζί μέσα σε 2 χρόνια!

Ούτε μία ούτε δύο αλλά 14 φορές μέσα σε 2 χρόνια έχουν διαρρήξει το μαγαζί του Νίκου Μπακόγιωργα στο Ασπρόχωμα, για να κλέψουν αποκλειστικά και μόνο ορειχάλκινα εξαρτήματα από τα ράφια. "Στο τέλος θα αναγκαστούμε να βάλουμε αυτά τα εξαρτήματα σε… χρηματοκιβώτια υψίστης ασφαλείας ή θα τα παίρνουμε στα σπίτια μας" λέει μεταξύ σοβαρού και αστείου. Και αυτό, γιατί κάθε φορά η ζημιά λογαριάζεται γύρω στις 10.000 ευρώ και ο ίδιος, σίγουρος πως πρόκειται για τσιγγάνους, βρίσκεται πλέον σε απόγνωση από την αδιαφορία της Πολιτείας στην εγκληματική δράση τους.
Οπως εξηγεί, δεν κλέβουν κανένα σιδερένιο αντικείμενο, παρότι υπάρχουν πάρα πολλά στο χώρο. Η διαφορά στην τιμή λέει πως είναι πολύ μεγάλη, αφού τα σιδερικά αγοράζονται για 0,15 το κιλό και ο ορείχαλκος για… 4 ευρώ το κιλό. Έτσι, οι κλέφτες διαλέγουν τη λεία τους και προτιμούν να φορτώνουν στ' αυτοκίνητά τους καινούργιες βάνες, σωλήνες, γωνίες και άλλα πολλά, αδιαφορώντας για τα… χιλιάρικα που έχει πληρώσει για να τ΄ αγοράσει ο επαγγελματίας.
Τελευταία φορά κλέφτες μπήκαν στο μαγαζί του το περασμένο Σαββατοκύριακο, και ήξεραν πολύ καλά πού θα ψάξουν. Πήδηξαν από την περίφραξη στην πλευρά των γραμμών, παραβίασαν την πίσω είσοδο και κατευθύνθηκαν απευθείας στα συγκεκριμένα ράφια, τα οποία σχεδόν άδειασαν. "Αφησαν μόνο ό,τι δεν είδαν" λέει και δείχνει τα εξαρτήματα που γλίτωσαν από τους κλέφτες, οι οποίοι υπολογίζει πως… φόρτωσαν πολύ περισσότερο από έναν τόνο ορειχάλκινα εξαρτήματα.
Λίγο παραπέρα έχει κρατήσει ως… λάφυρο την κοτρόνα με την οποία έσπασαν τη τζαμαρία του μαγαζιού του την προηγούμενη φορά, κλέβοντας πάλι από το ίδιο σημείο. Όπως σχολιάζει, τη τζαμαρία την έχει πληρώσει… χρυσή από τις πολλές φορές που την έχουν σπάσει. Και το παράπονό του είναι μεγάλο ακόμα και από την Αστυνομία, αφού λέει πως "ούτε… αποτυπώματα δε βρίσκουν οι αστυνομικοί μετά από κάθε κλοπή".


NEWSLETTER