Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 08:51

Νέοι βανδαλισμοί στο 16ο Δημοτικό Σχολείο

Γράφτηκε από την

Επιτακτική είναι η ανάγκη να τοποθετηθουν σχολικοί φύλακες στο 16ο Δημοτικό Σχολείο σύμφωνα με το διευθυντή Δημήτρη Μανιάτη. Οι βανδαλισμοί που αντίκρισαν χθες το πρωί μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικοί δεν αποτέλεσαν έκπληξη, καθώς κατά το παρελθόν έχουν γίνει πολλές ζημιές στο συγκεκριμένο σχολείο. Ωστόσο η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και η διεύθυνση υπέβαλε ακόμα ένα αίτημα στο δήμο για τη φύλαξη του κτηρίου.
Αυτή τη φορά οι βάνδαλοι "επισκέπτες" έσπασαν τα τσιμεντένια παγκάκια και πέταξαν τα κομμάτια τους στο προαύλιο του σχολείου. Στο παρελθόν έχει… καεί εσωτερικά μέρος του κτηρίου.
Ο κ. Μανιάτης επισημαίνει πως "πρέπει να αγαπάμε ό,τι είναι κοινό" κι εκφράζει τη λύπη του "αν οι ζημιές έγιναν από νέα παιδιά που έχουν περάσει από το σχολείο". Καθημερινά πάντως τα απογεύματα στο προαύλιο του σχολείου συγκεντρώνονται παιδιά για να παίξουν, χωρίς να προκαλούν προβλήματα, όπως λέει ο διευθυντής. Αλλωστε, όσες φορές έχει κλειδωθεί η πόρτα, την επομένη έχει βρεθεί ανοιχτή χωρίς το λουκέτο.
Περίοικοι περιγράφουν μια γενική αναταραχή στο προαύλιο προχθές, από το βραδάκι μέχρι αργά τη νύχτα, αρκετά μετά τα μεσάνυχτα, οπότε έσπασαν τα τσιμεντένια παγκάκια. Αλλοι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται λέγοντας πως γίνονται φασαρίες καθημερινά στην αυλή του σχολείου, μέχρι πολύ αργά το βράδυ.
Χθες από νωρίς το πρωί είχαν αποκλειστεί οι χώροι όπου βρίσκονταν τα κομμάτια από τα σπασμένα παγκάκια, καθώς αρχικά υπήρξε πρόβλημα με τη μεταφορά τους από το δήμο.

Κ.Δ.