Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012 23:27

Σύλληψη τριών Αλβανών για ληστεία στους Γαργαλιάνους

Γράφτηκε από τον
Σύλληψη τριών Αλβανών για ληστεία στους Γαργαλιάνους

 

Αλλεπάλληλα κρούσματα με μία ληστεία και δυο διαρρήξεις είχαμε το βράδυ του Σαββάτου στην ευρύτερη περιοχή του Μαράθου, όπου φαίνεται ότι οι κακοποιοί αλώνιζαν. Χάρις όμως στις έγκαιρες και συντονισμένες προσπάθειες του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων και της Ασφάλειας Ηλείας έπεσαν στα χέρια των διωκτικών αρχών τις πρώτες πρωινές ώρες 3 από τους τέσσερις ληστές αλβανικής καταγωγής που με την απειλή μαχαιριού είχαν ληστέψει κάτοικο στην περιοχή της Χοχλαστής Γαργαλιάνων. 

Πιο συγκεκριμένα 4 άτομα είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του στον Τάσο Αγγελόπουλο που μένει σε εξοχικό σπίτι κοντά στην Χοχλαστή, όταν 10 λεπτά μετά τις 2 το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή έφτασε στο σπίτι του και έκανε την κίνηση να ανοίξει την κεντρική είσοδο, εμφανίστηκαν μπροστά του 4 άτομα ερχόμενα, 2 και 2 από την δεξιά και αριστερή πλευρά του σπιτιού. Χωρίς να προλάβει να αντιδράσει, ένας από αυτούς του έκλεισε το στόμα και οι δύο κρατώντας μαχαίρι, ο ένας από τους οποίους του το έβαλε στο λαιμό, τον οδήγησαν στο εσωτερικό του σπιτιού. Εκεί, όπως μας περιγράφει ο ίδιος, τον ακινητοποίησαν βάζοντάς τον να καθίσει σε μια καρέκλα και του ζήτησαν τα λεφτά του. Αυτός τους έδωσε ό,τι χρήματα είχε πάνω του -περίπου 1.800 ευρώ- ενώ με προφορά που πρόδιδε ότι ήταν αλλοδαποί του ζητούσαν και άλλα για να μην τον σφάξουν. Με τον έναν να τον κρατά συνεχώς ακίνητο και τους υπόλοιπους να ψάχνουν όλο το σπίτι, σε μια βαλίτσα που βρήκαν, έβαλαν μέσα 3 λάπτοπ, επίσης ρούχα που βρήκαν, μερικά από τα οποία έβαλαν σε ένα σακβουαγιάζ και ανακατεύοντας όλο το σπίτι πήραν ακόμη μια τηλεόραση μικρών διαστάσεων και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του και διέφυγαν με αυτό.

Πριν φύγουν, όπως μας είπε ο κ. Αγγελόπουλος, τον κλείδωσαν μέσα στο μπάνιο του σπιτιού. Ο ίδιος προσπάθησε όλη την ώρα που οι τρεις αδίστακτοι ληστές αλώνιζαν μέσα στο σπίτι του να κρατήσει την ψυχραιμία του και να είναι ψύχραιμος και απέναντί τους, κάτι που κατάφερε ζητώντας τους μάλιστα να καπνίσει και ένα τσιγάρο.

Αφού έφυγαν οι ληστές και έμεινε για λίγη ώρα μέσα στο μπάνιο κλειδωμένος, φωνάζοντας χωρίς να πάρει απόκριση από κανένα, βγήκε από το μικρό παράθυρο, χωρίς όμως να έχει κινητό αφού του το είχαν κλέψει και χωρίς σταθερό τηλέφωνο αφού είχαν κόψει το καλώδιο δεν μπορούσε να ειδοποιήσει την Αστυνομία. Ετσι βγήκε στο δρόμο Γαργαλιάνων – Μάραθου και περπάτησε μέχρι το Μάραθο όπου έξω από ένα νυχτερινό κέντρο βρήκε κόσμο. Είπε τι του είχε συμβεί και τον μετέφεραν στην Αστυνομία.

Από εκεί και πέρα η γρήγορη αντίδραση της Αστυνομίας με το να στείλει σήματα σε όλα τα τμήματα, έφερε αποτέλεσμα πριν ακόμη ξημερώσει.

Ανδρες της Ασφάλειας Πύργου εντόπισαν 3 νεαρούς αλβανικής καταγωγής στο ΚΤΕΛ του Πύργου να ετοιμάζονται να φύγουν για την Αθήνα. Τους φάνηκαν ύποπτοι και τους οδήγησαν στο Τμήμα. Εχοντας ειδοποιηθεί ο παθών, κάλεσε τον αριθμό του κινητού του το οποίο και άρχισε να χτυπά ενώ βρισκόταν στην τσέπη του ενός από τους τρεις. Ετσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης. Στην συνέχεια εντοπίστηκε και το αυτοκίνητο παρκαρισμένο κοντά στην περιοχή του ΚΤΕΛ. Πάνω τους βρέθηκαν περίπου 1.000 ευρώ σε μετρητά, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και άλλα αντικείμενα προφανώς και αυτά προϊόντα κλοπών τα οποία οι αστυνομικοί προσπαθούν να ταυτίσουν με άλλες κλοπές, ενώ αναζητούν το 4ο άτομο της συμμορίας που εικάζεται ότι είναι και ο αρχηγός.

Επίσης αξιολογώντας τα στοιχεία και τα ευρήματα προσπαθούν να διαλευκάνουν αν τα συγκεκριμένα άτομα συνδέονται και με τις δύο διαρρήξεις που έγιναν στο Μάραθο τα ξημερώματα της Κυριακής, όπου και στις δύο περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες ήταν μέσα χωρίς όμως να αντιληφθούν το παραμικρό. Στο πρώτο από τα σπίτια που μένει ο δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας Κώστας Αγγελόπουλος, μπήκαν από το παράθυρο της κουζίνας το οποίο παραβίασαν και πήραν 1.900 ευρώ από το παντελόνι του και ένα κινητό τηλέφωνο, με την διάρρηξη να υπολογίζεται ότι έγινε μετά τις 3 τα ξημερώματα. Περίπου την ίδια ώρα και με τον ίδιο τρόπο άγνωστοι μπήκαν και σε ένα άλλο σπίτι στο Μάραθο από το οποίο αφαίρεσαν 1.200 ευρώ. Η Αστυνομία προσπαθεί να διασταυρώσει αν οι συλληφθέντες συνδέονται και με αυτές τις δύο διαρρήξεις. Επίσης, από το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας διερευνάται το ενδεχόμενο της συμμετοχής τους και σε άλλες  εγκληματικές δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή.

 


NEWSLETTER