Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012 11:21

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα σωματέμπορων στην Μεσσηνία.

Γράφτηκε από την
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα σωματέμπορων  στην Μεσσηνία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας: "Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, οργανωμένο κύκλωμα σωματεμπορίας αλλοδαπών γυναικών, που δραστηριοποιούνταν σε διάφορες περιοχές της χώρας . Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων (4) μελών του κυκλώματος, τριών ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 46,40 και 60  ετών, καθώς και σε βάρος μίας αλλοδαπής, υπηκόου Ρωσίας, που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και σωματεμπορία. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, ο 46χρονος μαζί με την αλλοδαπή, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και στρατολογούσαν αλλοδαπές γυναίκες, με το πρόσχημα της εργασίας. Αφού τις μετέφεραν στην χώρα στη συνέχεια τις παρέδιδαν, παρά την θέληση τους, σε διάφορα νυχτερινά καταστήματα, με σκοπό την σεξουαλική τους εκμετάλλευση.  Χθες (15-10-2012) το πρωί, στην Καλαμάτα στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας εντοπίστηκε οικία, την οποία είχε μισθώσει ο 40χρονος, η οποία επιτηρούνταν με κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Εντός της οικίας, βρέθηκαν δύο (2) αλλοδαπές γυναίκες, υπήκοοι Ρωσίας και Ουκρανίας, εκ των οποίων η δεύτερη, όπως προέκυψε από την έρευνα είναι θύμα του κυκλώματος. 

Επιπλέον, από την μεθοδική έρευνα προέκυψε ότι, ακόμα μία αλλοδαπή, υπήκοος Ρωσίας, είχε μεταφερθεί από την συγκεκριμένη οικία, στην Λαμία Φθιώτιδας, όπου την παρέλαβε ο 60χρονος, με σκοπό να την εκδίδει αντί χρηματικού ποσού. Η αλλοδαπή εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Στις δυο γυναίκες θύματα, γνωστοποιήθηκαν όλες οι περί προστασίας και παροχής βοήθειας διατάξεις, ενώ μεταφέρθηκαν για να φιλοξενηθούν στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί άμεσα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για τον εντοπισμό και την σύλληψη των μελών του κυκλώματος . 

 


NEWSLETTER