Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2012 11:49

Ψάχνουν το Μακρυγιάννη για τη ληστεία στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από την
Ψάχνουν το Μακρυγιάννη για τη ληστεία στην Κυπαρισσία

Την πιθανότητα ο γνωστός κακοποιός και δραπέτης των φυλακών Μιχάλης Μακρυγιάννης, ο οποίος συνελήφθη στην Αθήνα, να ήταν o ένας από τους ληστές της Τράπεζας Πειραιώς στην Κυπαρισσία, ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. Η ληστεία στην Κυπαρισσία έγινε το πρωί της 12ης Οκτωβρίου από δύο ένοπλους δράστες που με το "καλημέρα" εισέβαλαν στην τράπεζα -η οποία βρίσκεται στο κέντρο της πόλης- και πήραν περίπου 8.800 ευρώ. 

Οι δύο ληστές, κρατώντας Καλάσνικοφ και πιστόλι, ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες και με μεγάλη ψυχραιμία και γρήγορες κινήσεις άρπαξαν όσα χρήματα βρήκαν στον γκισέ και στα συρτάρια του κεντρικού ταμείου. Διέφυγαν με το αυτοκίνητο που είχαν παρκάρει έξω από την τράπεζα, μπροστά στα μάτια των έκπληκτων περαστικών που δεν είχαν καταλάβει τι συνέβη. 

Σημειώνεται ότι χθες ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι ήδη έχουν στοιχεία που συνδέουν τον Μ. Μακρυγιάννη με άλλες ληστείες τραπεζών στην Κορινθία, τη Φθιώτιδα, την Αργολίδα και την Αχαΐα. Συγκεκριμένα, μαζί με συνεργό του φέρεται να είχε ληστέψει: Στις 24 Σεπτεμβρίου μια τράπεζα στη Νεμέα, αρπάζοντας 9.518 ευρώ. Στις 23 Οκτωβρίου τράπεζα στην Αταλάντη, απ' όπου άρπαξε 7.000 ευρώ. Στις 25 Οκτωβρίου τράπεζα στο Πόρτο Χέλι, με λεία 28.000 ευρώ. Και στις 29 Οκτωβρίου μια ακόμα τράπεζα στην Αιγείρα Αχαΐας, απ' όπου άρπαξε 10.295 ευρώ.


NEWSLETTER