Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 12:54

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στην Κορινθία

Γράφτηκε από την

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας:"Εξαρθρώθηκε, υστέρα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας. Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών για την εγκληματική ομάδα, εξιχνιάστηκαν εννέα (9) περιπτώσεις ληστειών και κλοπών σε οικίες.

Συνελήφθησαν, χθες (12-11-2012) το πρωί, στο Ζευγολατιό και στο Βραχάτι Κορινθίας, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 34, 22 και 26 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, καθώς και για παράβαση του Νόμου περί Όπλων. 

Ειδικότερα, μετά από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, προέκυψε ότι, οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από τα τέλη Αυγούστου, έως και τις αρχές Νοεμβρίου, του τρέχοντος έτους, είχαν διαπράξει τρεις (3) περιπτώσεις ληστειών και έξι (6) περιπτώσεις κλοπών, στο Ζευγολατιό, στα Πιτσά και στον Σολoμό Κορινθίας. 

Επιπρόσθετα, κατά τις έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρα και οκτώ φυσίγγια

Ένα (1) πιστόλι κρότου

Ένα (1) αεροβόλο πιστόλι

Επτά (7) μαχαίρια

Χρυσαφικά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, ενώ ερευνάται και η περαιτέρω συμμετοχή τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων"