Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013 08:37

Σύλληψη δικηγόρου και δύο Πακιστανών για πλαστογραφία

Γράφτηκε από την
Σύλληψη δικηγόρου και δύο Πακιστανών για πλαστογραφία

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν δύο Πακιστανοί και μια δικηγόρος Αθηνών, που προσπάθησαν να καταθέσουν αίτηση για πολιτικό άσυλο με... πλαστά έγγραφα. Η δικηγόρος συνόδευε τον έναν Πακιστανό, ο οποίος θα κατέθετε την αίτηση για τη χορήγηση ασύλου, ενώ ο άλλος εκτελούσε χρέη διερμηνέα. Η σύλληψή τους έγινε προχθές το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, όταν αντιλήφθηκαν πως τα χαρτιά που προσκόμισε η δικηγόρος είναι πλαστογραφημένα.   

 

Η δικηγόρος μάλιστα φάνηκε έκπληκτη από την αποκάλυψη, και όπως αναφέρουν πληροφορίες ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε για την πλαστότητα των εγγράφων. Μάλιστα -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- προσπάθησε να τα φορτώσει στον Πακιστανό διερμηνέα, αλλά και εκείνος αρνήθηκε πως γνώριζε ότι τα δικαιολογητικά δεν είναι γνήσια, πετώντας το μπαλάκι των ευθυνών στη... δικηγόρο.

Τελικά, η δικηγόρος και ο διερμηνέας, κάτοικοι Αθηνών και οι δύο, παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας με την κατηγορία της συνέργειας στην πλαστογραφία. Ο άλλος Πακιστανός, που ήθελε να αιτηθεί για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου, παραπέμφθηκε με την κατηγορία της πλαστογραφίας. Και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να δικαστούν, με εντολή της εισαγγελέα Εφετών Καλαμάτας. 

Ο Πακιστανός όμως που κατηγορείται για πλαστογραφία συνελήφθη εκ νέου γιατί είναι παράνομος στην Ελλάδα.  

 


NEWSLETTER