Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 09:09

Κλιμακώνεται η ένταση: Ξυλοκόπησαν τσιγγάνους στη γεφυροπλάστιγγα

Γράφτηκε από την
Κλιμακώνεται η ένταση: Ξυλοκόπησαν τσιγγάνους στη γεφυροπλάστιγγα

Τσιγγάνοι δέχτηκαν επίθεση από αγνώστους στην Καλαμάτα, χθες το πρωί. Ξυλοκοπήθηκαν από 3 - 4 άντρες, ενώ πωλούσαν ξύλα, απέναντι από τη γεφυροπλάστιγγα του Λιμενικού Ταμείου. Το περιστατικό έρχεται να συμπληρωθεί στο γενικότερο κλίμα που υπάρχει εναντίον των τσιγγάνων, μετά τα πρόσφατα γεγονότα στη Μεσσήνη.
Οπως περιγράφει περίοικος που βρέθηκε μπροστά στο σκηνικό: "Σταμάτησε ένα αυτοκίνητο με 3 - 4 άτομα, όχι τσιγγάνους, που έτσι ξαφνικά πλάκωσαν στο ξύλο δυο τσιγγάνους που πούλαγαν ξύλα. Χτύπαγαν το αυτοκίνητο και τον τσιγγάνο που ήταν μέσα σ' αυτό με χέρια και με ρόπαλο" συμπλήρωσε.
Ο ένας από τους τσιγγάνους εκτιμά πως όλα έγιναν για... μια θέση στάθμευσης. Ενώ βρισκόταν στην Αστυνομία για να καταγγείλει το περιστατικό, είπε πως από το άλλο αυτοκίνητο του ζήτησαν να μετακινήσει το δικό του για να παρκάρουν, αλλά πριν καλά - καλά αντιδράσει δέχτηκε επίθεση.
Οι δράστες έφυγαν πριν φτάσει η Αστυνομία, ενώ οι τσιγγάνοι κατήγγειλαν το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας, όπου συγγενείς τους καλούσαν τους αστυνομικούς να βρουν τους δράστες και διαμαρτύρονταν για τη βίαιη συμπεριφορά απέναντί τους.

Κ.Δ.


NEWSLETTER