Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013 05:42

Ξεκινά στη Μεσσηνία: Εισαγγελική έρευνα για 22 συντάξεις "μαϊμού"

Γράφτηκε από την
Ξεκινά στη Μεσσηνία: Εισαγγελική έρευνα για 22 συντάξεις "μαϊμού"

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε χθες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας Δημήτρης Σταύρου, προκειμένου να ελεγχθεί αν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση 22 πρόσωπα. Ειδικότερα στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα ερευνηθούν 21 συνταξιούχοι του ΟΓΑ και ένας συνταξιούχος του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ), που φαίνεται να λάμβαναν παράνομα συντάξεις.
Το "πράσινο φως" για την εισαγγελική έρευνα στις 1.040 "ύποπτες" συντάξεις του ΟΓΑ σε όλη την Ελλάδα έχει ανάψει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάζοντας τα σχετικά στοιχεία του οργανισμού στις κατά τόπους αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
Η σχετική λίστα αφορά όσους συνταξιούχους δεν εμφανίστηκαν στις τράπεζες κατά τη διάρκεια απογραφής που διενέργησε ο ΟΓΑ, με συνέπεια να υπάρχουν υποψίες ότι κάποια άλλα πρόσωπα (π.χ. συγγενικά των δικαιούχων) μπορεί να εισπράττουν παράνομα τα ποσά των συντάξεων.
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε από τον ΟΓΑ να προσδιορίσει επακριβώς τις διευθύνσεις σε πόλεις και χωριά όπου διαμένει κάθε ύποπτος και μόλις ολοκληρώθηκε η σχετική επεξεργασία απέστειλε τα στοιχεία στις Εισαγγελίες της χώρας.
Οι εισαγγελικές αρχές θα αναζητήσουν εάν οι δικαιούχοι των συντάξεων έχουν πεθάνει ώστε να διωχθούν ποινικά αυτοί που συνεχίζουν να εισπράττουν τα ποσά και παράλληλα θα διερευνηθεί εάν προκύπτει ευθύνη και για υπαλλήλους κρατικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με την παραγγελία της Εισαγγελίας, οι σχετικές έρευνες πρέπει να γίνουν κατά προτεραιότητα και σε βάθος για να διωχθούν ποινικά όλοι οι υπεύθυνοι, να γίνουν τάχιστα οι σχετικές δίκες και να επιστραφούν στο κράτος τα αχρεωστήτως καταβληθέντα.
Ν.Κ.


NEWSLETTER