Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013 07:38

Στο Χωριό Χορεύτρα: Ρουμάνα μητέρα εγκατέλειψε δίδυμα βρέφη 22 μηνών

Γράφτηκε από τον

Στο Κέντρο Βρεφών "Μητέρα", στην Αθήνα, βρίσκονται από χθες το μεσημέρι δύο δίδυμα βρέφη -ηλικίας 22 μηνών- που μεταφέρθηκαν από την αστυνομία την Τρίτη το βράδυ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς τα είχε εγκαταλείψει η Ρουμάνα  μητέρα τους.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα παιδάκια, η κατάσταση της υγείας των οποίων ήταν άριστη, είχαν εγκαταλειφθεί την περασμένη Κυριακή από την αλλοδαπή μητέρα τους -που διέμενε στο χωριό Χορεύτρα του Δήμου Μεσσήνης- σε φιλικό της πρόσωπο, ενώ η ίδια δεν εμφανίστηκε τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με άλλη πηγή η μητέρα είπε ότι πάει να πάρει γάλα και δεν επέστρεψε ποτέ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το άτομο στο οποίο η μητέρα άφησε τα παιδιά, ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία με τη σειρά της -εφαρμόζοντας εισαγγελική εντολή- τα μετέφερε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Οπως είπε στην "Ε" ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος, τα βρέφη -που είναι υγιέστατα- μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, όπου έγινε κάθε προσπάθεια να έχουν μια ζεστή φιλοξενία, ενώ για την φροντίδα τους ειδοποιήθηκε αποκλειστική νοσηλεύτρια.
Χθες το μεσημέρι, συνέχισε ο Γ. Μπέζος, τα δύο μωράκια, με νέα εισαγγελική εντολή, μεταφέρθηκαν από την Αστυνομία -με συνοδεία και νοσηλεύτριας- στην Αθήνα, στο Κέντρο Βρεφών "Μητέρα" όπου και παραμένουν.
Η αστυνομία, πάντως, συνεχίζει να ερευνά προκειμένου να εντοπίσει την μητέρα των δύο βρεφών.
Β.Γ.Μ.