Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013 09:05

Αλβανός στα κρατητήρια Καλαμάτας: Εσκαβε τον τοίχο για να αποδράσει

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αλβανός στα κρατητήρια Καλαμάτας: Εσκαβε τον τοίχο για να αποδράσει

Την απόδρασή του από τα κρατητήρια του Α.Τ. Καλαμάτας προετοίμαζε -σκάβοντας τον τοίχο- ένας Αλβανός που έχει προφυλακιστεί για κλοπές. Εντοπίστηκε όμως από τους σκοπούς η τρύπα που άνοιγε και το σχέδιό του ματαιώθηκε.Να θυμίσουμε πως στα κρατητήρια συνήθως είναι πάνω από 40 - 50 οι κρατούμενοι και πολλοί παραμένουν επί μήνες στα κελιά, επειδή οι φυλακές δεν παραλαμβάνουν ποινικούς. Αυτό μάλιστα το διάστημα, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο -και για τους σκοπούς και για τους κρατούμενους- καθώς οι φυλακές δεν έχουν δεχτεί κανέναν ποινικό και αναμένονται μεταγωγές άλλων κρατουμένων για υποθέσεις που θα εκδικαστούν στην Καλαμάτα. 
Πιο συγκεκριμένα για την προσπάθεια του Αλβανού να αποδράσει, σύμφωνα με όσα πληροφορηθήκαμε, επιχείρησε ν' ανοίξει τρύπα στον τοίχο με μπετόβεργα που έβγαλε από το σαθρό ταβάνι της τουαλέτας. Κατάφερε μάλιστα να σκάψει ένα λάκκο αρκετών εκατοστών. Το σχέδιό του δεν ολοκληρώθηκε καθώς για κάποιο λόγο αποφασίστηκε να μεταφερθεί σε άλλο κελί. Ο φύλακας που έκανε έλεγχο στο προηγούμενο κελί του, χθες, διαπίστωσε το λάκκο και ο Αλβανός συνελήφθη με ένα ακόμα αδίκημα σε βάρος του.
Οπως λέγεται, δεν είναι απίθανο να συνέχιζε ανενόχλητος την προσπάθειά του, να άνοιγε τρύπα για την απόδρασή του μέσα σε λίγες μόνο μέρες.
Να σημειωθεί πως κατά το παρελθόν έχουν υπάρξει αιτήματα για την ενίσχυση της ασφάλειας περιμετρικά των κρατητηρίων.

Κ.Δ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER