Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013 13:54

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Ταϋγέτη Μυστρά

Γράφτηκε από την

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 3 π.μ. σήμερα 26-03-2013 , η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 8:15 μ.μ.  χθες, σε δασική έκταση, στην Ταϋγέτη Τ/Κ Μυστρά του Δ. Σπάρτης.Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν, άμεσα, πυροσβεστικές δυνάμεις της Π.Υ. Σπάρτης και όμορων πυροσβεστικών Υπηρεσιών, αποτελούμενες από 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ από την πρώτη στιγμή συμμετείχε και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Νομού Λακωνίας, καθώς και μία  υδροφόρα του Δήμου Σπάρτης.

Την επιχείρηση κατάσβεσης συντόνιζε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης Πύραρχος  Χρύσανθος Αθανασόπουλος. Στον τόπο του συμβάντος μετέβη και ο Διοικητής Περ/κής Δ/σης Πυρ/κών Υπηρεσιών Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος  Κωνσταντίνος Γιόβας, ο δήμαρχος Σπάρτης Σταύρος Αργειτάκος και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δ. Σπάρτης Χρήστος Κανακάκος.

Σημειώνεται ότι, το έργο της κατάσβεσης δυσχέραιναν οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούσαν στην περιοχή, ωστόσο οι συντονισμένες προσπάθειες έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διενεργείται από το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Σπάρτης.