Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013 11:03

Σε δύο άτομα από το Αριοχώρι: 5 χρόνια φυλακή για 45 χασισόδεντρα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Σε δύο άτομα από το Αριοχώρι: 5 χρόνια φυλακή για 45 χασισόδεντρα

Ποινή φυλάκισης 5 ετών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ στον καθένα, επιβλήθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας σε 73χρονο αγρότη από το Αριοχώρι και σε 46χρονο συγχωριανό του, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για την καλλιέργεια χασισοφυτείας με 45 χασισόδεντρα στο Αριοχώρι.Η ποινή τους μειώθηκε σε σχέση με την πρωτόδικη, που είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 χρόνων ο καθένας.
Η φυτεία η οποία ήταν κρυμμένη σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο 28 τ.μ. μέσα σε ένα βατουριώνα 8 μέτρων, ανακαλύφθηκε από άνδρες του ΣΔΟΕ τον Αύγουστο του 2005. Είχε προηγηθεί ανώνυμη καταγγελία στην υπηρεσία τους και σύμφωνα με τις καταθέσεις των υπαλλήλων που ανέλαβαν να ερευνήσουν την υπόθεση, η φυτεία τέθηκε σε παρακολούθηση. Στο διάστημα των 3 ημερών που διήρκεσε, ο μόνος άνθρωπος που πλησίασε ήταν ο ηλικιωμένος, τον οποίο -σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις των μαρτύρων- είδαν να σκύβει πάνω από τη βάνα ποτίσματος. Η βάνα άνοιγε το νερό για το ελαιοπερίβολο μέσα στο οποίο βρισκόταν ο βατουριώνας και με λάστιχο που ξεκινούσε από μια διακλάδωση πότιζε παράλληλα τη φυτεία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το χωράφι με τις ελιές είχε παραχωρήσει στον ηλικιωμένο ένας συγχωριανός του για να το περιποιείται και να βόσκει τα πρόβατά του. Μόλις 130 μέτρα από το χωράφι βρισκόταν το σπίτι όπου έμενε ο ηλικιωμένος με την οικογένειά του και στα 50 μέτρα το μαντρί. Σε μια βελανιδιά η οικογένεια είχε δεμένο ένα σκύλο και η αλυσίδα του έφτανε κοντά στην είσοδο της φυτείας στο βατουριώνα, ένα πολύ μικρό άνοιγμα από το οποίο περνούσε κανείς μόνο έρποντας.
Στο ξέφωτο που είχαν δημιουργήσει οι καλλιεργητές, οι μάρτυρες βρήκαν τα 45 δέντρα ύψους από 3,5 - 4 μέτρα, εργαλεία για τη φροντίδα της φυτείας και μια σκάλα πάνω στην οποία βρέθηκε το αποτύπωμα του άλλου κατηγορούμενου.
Ο ηλικιωμένος στην απολογία του αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με την καλλιέργεια.
Ο άλλος κατηγορούμενος (συμπέθερος της οικογένειας) ισχυρίστηκε ότι την σκάλα, πάνω στην οποία βρέθηκε το αποτύπωμά του, είχαν κλέψει από το μαγαζί του αδερφού του (γαμπρού της οικογένειας) και δεν γνώριζε πώς βρέθηκε εκεί.
Ν.Κ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER