Τρίτη, 09 Απριλίου 2013 10:06

Διέρρηξαν για 15η φορά το τυπογραφείο Δικαίου

Γράφτηκε από την

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την απελπισία και την αγανάκτησή τους τους ο Γιάννης και η Γιούλα Δικαίου, αφού η οικογενειακή τους επιχείρηση είναι έρμαιο των τσιγγάνων.



Μέσα στο Σαββατοκύριακο το τυπογραφείο της οικογένειας μπήκε για... 15η φορά στο στόχαστρο διαρρηκτών που κυριολεκτικά δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Μόλις αντίκρισαν την καταστροφή -για πολλοστή φορά- οι ιδιοκτήτες, ειδοποίησαν την Αστυνομία, αλλά -όπως μας είπαν- πήραν την απάντηση πως... δεν υπάρχει διαθέσιμο αστυνομικό προσωπικό.
Η Γιούλα Δικαίου λέει αγανακτισμένη: "Από την Αστυνομία και από το δήμο μας λένε πως δεν υπάρχει λύση. Ποιος εφαρμόζει τελικά το νόμο, ποιος είναι ο νόμος; Οι τσιγγάνοι ή το κράτος; Πού θα μας φτάσει αυτή η αγανάκτηση";
Οι δράστες έσπασαν πόρτες, παράθυρα και με μια σκάλα που βρήκαν μέσα στην επιχείρηση, έβγαλαν τα κλοπιμαία τους από την ψηλή περίφραξη. Εκλεψαν πολλά εργαλεία, όπως αλυσοπρίονα, τροχούς, τριβείο, εργαλειοθήκη αλλά και ηλεκτρονικά συστήματα για τη λειτουργία των μηχανημάτων του τυπογραφείου. Ακόμα και τα μόντεμ... έκαναν "φτερά", ενώ οι ιδιοκτήτες βρήκαν τους χώρους γεμάτους αίματα, πιθανότατα από τα κοψίματα που προκάλεσαν στους δράστες τα τζάμια που έσπασαν.
Η κ. Γιούλα σχολιάζει ακόμα: "Μας λένε πως δεν υπάρχει προσωπικό για να έρθουν να κάνουν έρευνα στα τσαντίρια. Ζητάνε να πάω πρώτα να κάνω καταγγελία και να μπούμε στη σειρά για να γίνει η έρευνα όταν το συνεργείο βρει χρόνο. Μα τέτοια γραφειοκρατία; Θα πρέπει να μείνει δηλαδή 3 μέρες κλειστό το μαγαζί;".

Κ.Δ.