Τρίτη, 09 Απριλίου 2013 00:19

Επεισόδια Χρυσής Αυγής - τσιγγάνων στο νοσοκομείο Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Επεισόδια Χρυσής Αυγής - τσιγγάνων στο νοσοκομείο Καλαμάτας (φωτογραφίες)

Ενα βήμα πριν από τη συμπλοκή έφτασαν απόψε το βράδυ χρυσαυγίτες και τσιγγάνοι στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, αλλά ευτυχώς οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και οι ψυχραιμότεροι απέτρεψαν τα χειρότερα. Ολα ξεκίνησαν στις 10 περίπου το βράδυ, όταν τσιγγάνοι μετέφεραν στο νοσοκομείο έναν 22χρονο ομόφυλό τους που τραυματίστηκε στη Μεσσήνη. Εκεί βρήκαν μια ομάδα χρυσαυγιτών με επικεφαλής το βουλευτή Δημήτρη Κουκούτση, που είχε πάει να ελέγξει αν εργάζονται αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες στις κλινικές. Οι τσιγγάνοι, που αποδίδουν τον τραυματισμό του 22χρονου σε ρατσιστές, πίστεψαν ότι οι χρυσαυγίτες τούς περίμεναν στο νοσοκομείο. Αμέσως κάλεσαν ενισχύσεις και το νοσοκομείο πλημμύρισε με τσιγγάνους που ζητούσαν το λόγο από τους χρυσαυγίτες. Ταυτόχρονα έσπευσαν στην περιοχή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι τσιγγάνοι ζητούσαν μάθουν για ποιο λόγο έχουν μπει στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης έδωσε κάποιες εξηγήσεις και τα πνεύματα ηρέμησαν.  

Η “Ε” επικοινώνησε με τον κ. Κουκούτση και μας δήλωσε ότι είπε στους τσιγγάνους πως δεν τους θεωρεί ισότιμους πολίτες μέχρι να εξαλείψουν την παραβατικότητα. Ο κ. Κουκούτσης μιλώντας στην “Ε” πρόσθεσε επίσης: “Δεν πιστεύω ότι θα εξαλειφθεί η παραβατικότητα, επειδή οι τσιγγάνοι την έχουν στο DNA τους”.

Το επεισόδιο, που αναστάτωσε ασθενείς και επισκέπτες του νοσοκομείου, ήρθε να προστεθεί στα υπόλοιπα του ακήρυχτου πολέμου που βιώνει η Μεσσηνία  - και δείχνει ότι αρκεί μια σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι της βίας. 


NEWSLETTER