Τρίτη, 23 Απριλίου 2013 12:35

Ο επίτροπος κατήγγειλε ψεύτικη κλοπή και συνελήφθη

Γράφτηκε από την

Ψέματα κατηγορείται πως είπε στην Αστυνομία ένας 72χρονος, ότι έπεσε θύμα κλοπής, γι' αυτό και συνελήφθη προχθές το μεσημέρι. 

 

Ο συλληφθείς -ο οποίος χθες αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα- είναι επίτροπος σε εκκλησία της Μερόπης. Την περασμένη Παρασκευή κατήγγειλε ότι άγνωστοι διέρρηξαν παράθυρο του σπιτιού του, μπήκαν μέσα και πήραν από την ψωμιέρα 450 ευρώ. Μάλιστα, ενώ αρχικά δήλωσε στους αστυνομικούς του Τμήματος Μελιγαλά ότι τα χρήματα ήταν της εκκλησίας, χθες στον εισαγγελέα ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα που κλάπηκαν είναι δικά του και ότι της εκκλησίας τα έχει φυλαγμένα. Πάντως, ο εισαγγελέας διέταξε να γίνει προανάκριση, προκειμένου να εξακριβωθεί αν γινόταν υπεξαίρεση από το ταμείο της εκκλησίας. 

Ο δικηγόρος του επιτρόπου, Θανάσης Ηλιόπουλος, είπε ότι ο εντολέας του επιμένει πως μπήκαν κλέφτες στο σπίτι του και πως όταν γύρισε από τη λειτουργία των Χαιρετισμών βρήκε παραβιασμένο το παράθυρο και τα λεφτά να λείπουν. Ωστόσο, οι αστυνομικοί που ερεύνησαν για ίχνη παραβίασης βρήκαν το παράθυρο εντάξει, γι' αυτό και συνέλαβαν τον 72χρονο για ψευδή καταμήνυση.

Ν.Κ.