Κυριακή, 28 Απριλίου 2013 15:58

27 συλλήψεις και 102 προσαγωγές σε Λακωνία, Αργολίδα και Κορινθία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
27 συλλήψεις και 102 προσαγωγές σε Λακωνία, Αργολίδα και Κορινθία

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από χθες (26-4-2013) έως και σήμερα (27-4-2013) πρώτες πρωινές ώρες, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Κορινθίας και της Λακωνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε τετρακόσια εβδομήντα επτά (477) άτομα, εκ των οποίων τριακόσια πενήντα εννέα (359) ημεδαποί και εκατόν δεκαοκτώ (118) αλλοδαποί, καθώς και σε τριακόσια εβδομήντα τέσσερα (374) οχήματα.

 Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά εκατόν δύο (102) άτομα, από τα οποία εξήντα δύο (62) ήταν ημεδαποί και σαράντα (40) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν είκοσι επτά (27) άτομα.

 Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

  •  Δύο (2) ημεδαποί, γιατί σε βάρος τους έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -171.117,45- ευρώ και -113.138,98- ευρώ αντίστοιχα.
  • Πέντε (5) ημεδαποί, για παράβαση της Νομοθεσίας για τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα.
  • Δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ, γιατί μαζί με ακόμα ένα άτομο το οποίο αναζητείται, χθες (26-4-2013) το πρωί, διέπραξαν συνολικά δύο (2) κλοπές από οχήματα, δύο (2) κλοπές οχημάτων, καθώς και δύο (2) απόπειρες κλοπής οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βέλου-Βόχας Κορινθίας.
  • Δυο (2) ημεδαποί, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
  • Μία (1) αλλοδαπή, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Ένας (1) ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμά Σύλληψης του κ. Ανακριτή Σπάρτης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
  • Τρεις (3) ημεδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Τρεις (3) αλλοδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • ·Δύο (2) αλλοδαποί και δύο (2) ημεδαποί, γιατί από τις αρχές Απριλίου, είχαν διαπράξει τρεις (3) κλοπές μοτοσικλετών στην Κορινθία και στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. 
  • Τέσσερις (4) αλλοδαποί, γιατί διέμεναν παράνομα στην χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής επιστροφής τους.

 Από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εξιχνιάστηκαν δύο (2) περιπτώσεις κλοπής και μία (1) απόπειρα κλοπής, που έγιναν τον Ιανουάριο του 2013 στην Κόρινθο και στο Σολωμό Κορινθίας, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 33χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ για κλοπή, η οποία περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο.

 Επίσης, από την αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κροκεών, εξιχνιάστηκε μία κλοπή σε οικία, που έγινε 7-12-2012 στην Πετρίνα Λακωνίας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 36χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ για κλοπή.

 Κατά την επιχείρηση κατασχέθηκαν συνολικά, -8.679- κροτίδες, πυροτεχνήματα και παιδικά αθύρματα διαφόρων τύπων, χρυσαφικά, δύο Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα, τρεις μοτοσικλέτες και πλήθος μηχανικών και πλαστικών εξαρτημάτων μοτοσικλετών, των οποίων η προέλευση και η νομιμότητα κατοχής τους ερευνάται.

 Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν έξι (106) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μία (1) παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού και οκτώ (8) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

 Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER