Τετάρτη, 01 Μαϊος 2013 08:12

Ο Δ. Διαμαντάκος σκοτώθηκε στο αυτοκίνητο που έπεσε στη χαράδρα (βίντεο και φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Ο Δ. Διαμαντάκος σκοτώθηκε στο αυτοκίνητο που έπεσε στη χαράδρα (βίντεο και φωτογραφίες)

Στον αγνοούμενο Δημήτριο Ι. Διαμαντάκο από την Ανάληψη, που είχε εξαφανιστεί από τις 2 Απριλίου, ανήκει το πτώμα που ανασύρθηκε χθες το απόγευμα από το αυτοκίνητό του, το οποίο είχε πέσει σε βάθος 200 περίπου μέτρων στο φαράγγι του Νέδοντα, στο ύψος των "Πέντε δρόμων". Η αναγνώριση του πτώματος έγινε από τους συγγενείς του άτυχου άνδρα, χθες αργά το απόγευμα ενώπιον του ιατροδικαστή Ιωάννη Δούζη, ο οποίος έκανε και την αυτοψία στο σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο.

 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.



 

Η μαραθώνια επιχείρηση που ξεκίνησε προχθές το πρωί από το χαμηλότερο επίπεδο των "Πέντε δρόμων", ολοκληρώθηκε χθες γύρω στις 4 το απόγευμα, όταν επιτεύχθηκε η ανέλκυση του φορείου από άλλο σημείο, πιο βατό, κοντά στα "Διπόταμα". 

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες πυροσβεστών της ειδικής ομάδας διάσωσης της Π.Υ. Καλαμάτας και αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ καθοριστική ήταν και η συμβολή του πολίτη που εντόπισε το αυτοκίνητο στην κοίτη του Νέδοντα, ενώ έκανε πεζοπορία την Κυριακή, ειδοποίησε και καθοδήγησε τις Αρχές. 

Η προσπάθεια για την ανάσυρση του πτώματος διακόπηκε αργά τη νύχτα της Δευτέρας τόσο λόγω της κόπωσης όσων συμμετείχαν όσο και της μεγάλης δυσκολίας που υπήρχε για τη μεταφορά του φορείου, είτε μέσα από το ποτάμι είτε με σκοινιά από το βουνό. 

Η προσπάθεια συνεχίστηκε το πρωί της Τρίτης, μετά από πολλές δυσκολίες, που αντιμετωπίστηκαν τελικά με την αλλαγή του σημείου προσέγγισης, με ανέλκυση του φορείου από το φαράγγι, από πυροσβέστες. 

Την ομάδα διάσωσης της Πυροσβεστικής, με επικεφαλής τον πυρονόμο Λευτέρη Δημητρόπουλο, αποτελούσαν ακόμα οι αρχιπυροσβέστες Νίκος Κοτσόβολης και Εφη Χριστοπούλου και οι πυροσβέστες Τάκης Παραγγίνης και Γιάννης Δούβας. Συντονιστής της όλης προσπάθειας ήταν ο υποδιοικητής της Π.Υ. Καλαμάτας επιπυραγός Δημήτρης Γεωργανάς.

Κ.Δ.


NEWSLETTER