Παρασκευή, 03 Μαϊος 2013 11:10

Σύλληψη ληστή - μέλους συμμορίας που είχε δράσει στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

Συνελήφθη ένας ακόμα ληστής από την πολυμελή συμμορία, μέλη της οποίας πυροβόλησαν και τραυμάτισαν αστυνομικούς πριν από ένα χρόνο στην οδό Ευριπίδου στην Καλαμάτα, μετά τη ληστεία της Εμπορικής Τράπεζας. 

 

Η σύλληψη του 37χρονου φυγόδικου Ελληνα έγινε την Τρίτη στο Περιστέρι Αττικής, μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σε βάρος του εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για σύσταση συμμορίας, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Συγκεκριμένα, μαζί με άλλα 3 μέλη της σπείρας που έχουν συλληφθεί, διέπραξαν 29 ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών και σε χρηματαποστολές ιδιωτικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της περιφέρειας. Σε 2 από τις περιπτώσεις των ληστειών, στην Ηλιούπολη την 17-1-2011 και στην Καλαμάτα την 7-5-2012, τα μέλη της σπείρας προκειμένου να μην συλληφθούν από αστυνομικούς που τους είχαν εντοπίσει, πυροβόλησαν εναντίον τους, με συνέπεια στην Καλαμάτα να τραυματίσουν 4 αστυνομικούς.

Ο 37χρονος συμμετείχε και σε 5 ακόμη ληστείες και απόπειρες ληστειών κατά τον ανεφοδιασμό ΑΤΜ, στην Αττική και τη Λευκάδα. Επιπλέον έκλεψε 2 μοτοσυκλέτες από τη Νέα Ιωνία. Οπως ομολόγησε έκανε κατά παραγγελία κλοπές μοτοσυκλετών, κυρίως από περιοχές της Αττικής, τις οποίες στη συνέχεια μετέφερε στην περιφέρεια και τις άφηνε σε προκαθορισμένα σημεία, με σκοπό αυτές να χρησιμοποιηθούν σε ληστείες από τους συνεργούς του.

Οι αστυνομικοί βρήκαν πάνω του και στο σπίτι του στους Θρακομακεδόνες περίστροφα, αλεξίσφαιρα γιλέκα, κλομπ, μια πλαστή ταυτότητα και, μεταξύ άλλων, 26 χαρτονομίσματα εμποτισμένα με μπογιά χρωματισμού, η οποία χρησιμοποιείται από τις τράπεζες σε περίπτωση ληστείας, για την παγίδευση-καταστροφή των χαρτονομισμάτων. Επίσης σε υπόγειο πάρκινγκ στο Ιλιον Αττικής που χρησιμοποιούσε, πριν από τη σύλληψή του είχαν βρεθεί και κατασχεθεί δύο πολυτελή αυτοκίνητα, ένα αυτοσχέδιο αγωνιστικό αυτοκίνητο, μία "γουρούνα" και μια μοτοσυκλέτα, τα περισσότερα κλεμμένα και με παραποιημένα στοιχεία.