Δευτέρα, 20 Μαϊος 2013 18:30

37 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στην Πελοπόννησο

Γράφτηκε από την
37 συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση στην Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από την 17-5-2013 το απόγευμα έως και προχθές (18-5-2013) το βράδυ, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε χίλια δεκαέξι (1.016) άτομα, καθώς και σε οχτακόσια (800) οχήματα. 

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά εκατόν ογδόντα επτά (187) άτομα, από τα οποία ενενήντα ένα (91) ήταν ημεδαποί και ενενήντα έξι (96) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν τριάντα επτά (37) άτομα. 

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

Οκτώ (8) ημεδαποί και μία (1) αλλοδαπή, για τυχερά παιχνίδια.

Τρεις (3) ημεδαποί, για ναρκωτικά.

Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ, για ναρκωτικά και κλοπή ρεύματος.

Έντεκα (11) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Τέσσερις (4) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ρεύματος.

Δύο (2) ημεδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα.

Τρεις (3) αλλοδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα.

Ένας (1) αλλοδαπός, για κατοχή κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων.

Μία (1) ημεδαπή, για πλαστογραφία εγγράφων.

Δύο (2) ημεδαποί, για υγειονομική παράβαση.

Kατά την επιχείρηση κατασχέθηκαν, δύο (2) φυτά κάνναβης, ύψους -11- και -15- εκατοστών αντίστοιχα, μικροποσότητες κάνναβης, τρία (3) ζεύγη ζάρια, τρεις (3) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μία (1) προπληρωμένη κάρτα τράπεζας, διακόσιοι είκοσι τρεις (223) κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι, καλώδιο μήκους -15- μέτρων, μεταλλική σύνδεση ρεύματος -10- εκατοστών, ένα (1) τραπέζι, καθώς και το χρηματικό ποσό των -3.085- ευρώ.   

Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες σαράντα επτά (247) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας καθώς και σαράντα μία (41) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 


NEWSLETTER