Σάββατο, 01 Ιουνίου 2013 11:24

Εφιαλτικός ο αριθμός των κλοπών σύμφωνα με τον υπουργό Ν. Δένδια

Γράφτηκε από την

"Ο αριθμός των κλοπών και των διαρρήξεων είναι σχεδόν εφιαλτικός" αναγνώρισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας κατά την έναρξη της σημερινής σύσκεψης στην Καλαμάτα, για την ασφάλεια και τη δασοπροστασία στις τουριστικές περιοχές.

Εκανε λόγο για "ξεχείλωμα" από τη μεριά του κράτους κατά το παρελθόν και τόνισε πως στο εξής "Οποιος δεν κάνει τη δουλειά του θα πάει στον εισαγγελέα. Η χώρα έχει φτάσει εκεί που δεν πάει άλλο". Αφορμή γι΄ αυτό στάθηκε η αναφορά του στον τσιγγάνικο καταυλισμό στη Μπιρμπίτα, τον οποίο επισκέφθηκε χθες. Οπως είπε δαπανήθηκαν δεκάδες εκατομμύρια και μέσα σε λιγότερο από 10 χρόνια, παρουσιάζει εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου. "Δε μπορούμε να ανεχτούμε αυτά τα πράγματα, ούτε να καλυφθούν πίσω από την απραξία του Δημοσίου τομέα, που είναι διαρκής κι επαναλαμβανόμενη", είπε.

 

Εξήγησε πως "δε μπορούμε να μιλάμε για τουριστικό προϊόν, όταν έχουμε τέτοιους αριθμούς κλοπών", ενώ κατά τα άλλα χαρακτήρισε την περιοχή μας τουριστικά αναπτυσσόμενη με πολλές δυνατότητες.