Τρίτη, 04 Ιουνίου 2013 10:18

Φωτιά από κερί σε σπίτι στην Ανάληψη

Γράφτηκε από την

Φωτιά από το κερί που είχε ανάψει με το άγιο φως άρπαξε το σπίτι μιας ηλικιωμένης χθες το πρωί. Ευτυχώς οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι μικρές και η ίδια είναι καλά στην υγεία της. 


Ο 83χρονη Ανδρομάχη Μπαγατέλα συνηθίζει να κρατά το καντήλι της αναμμένο με το άγιο φως από το βράδυ της Ανάστασης μέχρι της Αναλήψεως. Χθες το πρωί, στην προσπάθειά της να ανανεώσει το λάδι στο καντήλι, φοβήθηκε μην της σβήσει το φιτίλι κι άναψε με τη φλόγα ένα κεράκι. Στη συνέχεια όμως ξέχασε να το σβήσει - και το κερί έμεινε αναμμένο όταν η ίδια βγήκε από το σπίτι. Επιστρέφοντας, το σπίτι της είχε γεμίσει καπνούς και καιγόταν ένα έπιπλο της κουζίνας της. 

Οπως μας είπε η ίδια η γερόντισσα, βρήκε την ψυχραιμία και άνοιξε τις πόρτες για να φύγει ο καπνός, ενώ στη συνέχεια φώναξε βοήθεια. Οταν έφτασε η Πυροσβεστική πάντως, εκείνο που ζήτησε πρώτα από τους πυροσβέστες ήταν να μην της σβήσουν το καντήλι. 

 

Η φωτιά έσβησε, το καντήλι έμεινε αναμμένο και η ηλικιωμένη στη συνέχεια προσπάθησε να ηρεμήσει από την ταραχή της, έχοντας δίπλα της δικούς της ανθρώπους.