Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013 18:36

Κάνουν τους εφοριακούς και εξαπατούν ηλικιωμένους

Γράφτηκε από την

Συνεχίζονται και στη Μεσσηνία οι απάτες σε βάρος ηλικιωμένων από επιτήδειους που παρουσιάζονται ως εφοριακοί ή λογιστές. Ενας 85χρονος  έπεσε θύμα απατεώνα προχθές το μεσημέρι στο Στρέφι.

Ο άγνωστος δράστης παρουσιάστηκε στο γέροντα ως εφοριακός και αφού τον ενημέρωσε για κάποιο υποτιθέμενο χρέος του παιδιού του στην Εφορία, κατάφερε να του αποσπάσει 180 ευρώ. 

Παρά την κινητοποίηση της Αστυνομίας ο δράστης δε στάθηκε δυνατό να εντοπιστεί. 

Υπενθυμίζουμε πως χθες ανακοινώθηκε από την Αστυνομία η εξιχνίαση τεσσάρων υποθέσεων εξαπάτησης ηλικιωμένων στη Λακωνία. Εχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος ενός 34χρονου Ελληνα, για απάτη και κλοπή, η οποία περιλαμβάνει τουλάχιστον ακόμη ένα συνεργό του. Αφού προσέγγιζαν ηλικιωμένα άτομα, προσποιούνταν τους λογιστές ή τους εφοριακούς και με το πρόσχημα των δήθεν οικονομικών οφειλών συγγενικών τους προσώπων, τους έπειθαν να τους παραδίδουν χρηματικά ποσά.

 

Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης εξιχνιάστηκαν 4 υποθέσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων από τους οποίους οι δράστες είχαν αποσπάσει συνολικά 3.000 ευρώ από τον Οκτώβριο του 2010 μέχρι το Μάιο του 2013, στην ευρύτερη περιοχή Κροκεών και Σπάρτης, ενώ στη μία περίπτωση είχαν κλέψει χρυσαφικά και κοσμήματα.