Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013 18:41

Να αναγνωριστεί η εργασία του αστυνομικού ως επικίνδυνη

Γράφτηκε από την
Να αναγνωριστεί η εργασία  του αστυνομικού ως επικίνδυνη

Να αναγνωριστεί η εργασία του αστυνομικού ως επικίνδυνη ζητά η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας,

με αφορμή και τον πρόσφατο χαμό του υπαρχιφύλακα Γεώργιου Ανδριτσόπουλου στο Δίστομο Βοιωτίας, από αδίστακτους κακοποιούς. Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των αστυνομικών το οποίο δεν έχει ικανοποιηθεί ακόμη από την Πολιτεία. 

Ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας Γιάννης Αδαμόπουλος εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του αδικοχαμένου αστυνομικού και επισημαίνει πως πρέπει επιτέλους η Πολιτεία να ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα των αστυνομικών.

Σε ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ για το ίδιο θέμα αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Το συνδικαλιστικό μας κίνημα έχει κρούσει προ πολλού τον κώδωνα του κινδύνου και αρνείται να αποδεχτεί μοιρολατρικά ότι στις παρούσες συνθήκες έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια θωράκισης του λειτουργήματος του αστυνομικού και ότι το να δολοφονούνται αστυνομικοί εν ώρα υπηρεσίας είναι απόρροια των φυσιολογικών επαγγελματικών κινδύνων και των συνθηκών εργασίας.

 

Καλούμε την Πολιτεία να αφήσει επιτέλους τα κροκοδείλια δάκρυα και να πράξει επιτέλους τα αυτονόητα. Αναγνώριση εδώ και τώρα της εργασίας μας ως επικίνδυνης και ανθυγιεινής, ουσιαστική θεσμική θωράκιση όλων των συναδέλφων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πυρός, θυσιάζοντας ακόμα και τη ζωή τους ώστε να παραγάγουν το αγαθό της ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία».

 


NEWSLETTER