Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013 12:17

Εξαρθρώθηκε σπείρα Ρουμάνων ληστών στην Τριφυλία

Γράφτηκε από την
Εξαρθρώθηκε σπείρα Ρουμάνων ληστών στην Τριφυλία

 Η αστυνομία με ανακοίνωση της επιβεβαίωσε την είδηση που δημοσιεύτηκε σήμερα στην έντυπη  έκδοση της "Ε" αναφορικά με την εξάρθρωση σπείρας Ρουμάνων ληστών στην Τριφυλία . Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει: 

"Εξαρθρώθηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κυπαρισσίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, εγκληματική ομάδα, που διέπραττε ληστείες και κλοπές (καθώς και απόπειρες) σε οικίες και καταστήματα, στην ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας Μεσσηνίας, αλλά και τη Ζαχάρω Ηλείας. Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν, προχθές (25-6-2013) το βράδυ, στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 21 και 24 ετών αντίστοιχα, μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ αναζητείται ακόμα ένας (1) 36χρονος ομοεθνής τους, επίσης μέλος της ομάδας. Σε βάρος των μελών της ομάδας, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας κατά συναυτουργία, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της  παράβασης της Νομοθεσίας των όπλων, καθώς και της απείθειας. Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη μία (1) 39χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, η οποία κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.Όπως προέκυψε, οι ανωτέρω τρεις αλλοδαποί άνδρες, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών σε οικίες και καταστήματα. Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, εξιχνιάστηκαν συνολικά δύο (2) περιπτώσεις ληστείας -και απόπειρας- καθώς και επτά (7) περιπτώσεις κλοπών -και απόπειρας- στην ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας Μεσσηνίας και της Ζαχάρως Ηλείας. Ειδικότερα, οι ανωτέρω, προχθές (25-6-2013) πρώτες πρωινές ώρες, στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, αφού μπήκαν σε οικία ηλικιωμένου ημεδαπού, τον ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου του αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και ένα (1) κινητό τηλέφωνο, ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Υστέρα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κυπαρισσίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας,  εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο (2) δράστες, ενώ αναζητείται ο 36χρονος συνεργός τους.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής αστυνομικής έρευνας προέκυψε επιπλέον ότι, οι ανωτέρω είχαν διαπράξει και τις ακόλουθες περιπτώσεις απόπειρας ληστείας, κλοπών και απόπειρας κλοπής: 

Την 24-8-2012, στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, διέρρηξαν κατάστημα ημεδαπής και αφαίρεσαν χρήματα.

Την 14-9-2012, στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, διέρρηξαν κατάστημα ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. 

Την 22-9-2012, στην Ζαχάρω Ηλείας, διέρρηξαν κατάστημα ημεδαπού και αφαίρεσαν ηλεκτρικές συσκευές.

Την 16-11-2012, στο Στασιό Κυπαρισσίας Μεσσηνίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν μία (1) ηλεκτρονική συσκευή.

Την 16-11-2012, στο Στασιό Κυπαρισσίας Μεσσηνίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν διάφορα εργαλεία.

Την 24-3-2013, στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, διέρρηξαν κατάστημα ημεδαπού και αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές.

Την 20-6-2013, στο Σάνι Κυπαρισσίας Μεσσηνίας, διέρρηξαν οικία ημεδαπού χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι. 

Την 22-6-2013 το βράδυ, στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν με την απειλή όπλων, έξω από την οικία του ημεδαπό, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Επιπρόσθετα, κατά τις έρευνες που πραγματοποιηθήκαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Ένα (1) πιστόλι και δύο (2) γεμιστήρες.

Ένα (1) πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων.

Εκατόν δεκαεπτά (117) φυσίγγια, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων.

Μία (1) ξιφολόγχη.

Μία (1) συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης.

Τέσσερις (4) αμπούλες αεροβόλου όπλου.

Έξι (6) κινητά τηλέφωνα.

Ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές.

Διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό του 36χρονου συνεργού τους.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο, από το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. 

 

Το ρεπορτάζ της "Ε" αναφέρει 

Σημαντική επιτυχία φαίνεται ότι έχουν σημειώσει οι αστυνομικές αρχές αφού σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες έχουν οδηγηθεί στα ίχνη σπείρας Ρουμάνων κακοποιών, οι οποίοι εμπλέκονται στις τελευταίες ένοπλες ληστείες που έχουν σημειωθεί στην περιοχή της Κυπαρισσίας. 

Με την συνεργασία του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμάτας και του Αστυνομικού Τμήματος Κυπαρισσίας, οι αρχές φαίνεται ότι ήδη από χθες έχουν προχωρήσει στη σύλληψη των δραστών, μετά από προσαγωγές αρκετών ατόμων και εκτεταμένες έρευνες που έγιναν στην περιοχή. 

Η επιχείρηση της Αστυνομίας φαίνεται να ξεκίνησε από το βράδυ της Τρίτης και σύμφωνα με πληροφορίες μας μέχρι και χθες το μεσημέρι συνεχίζονταν οι προσαγωγές υπόπτων και το ανακριτικό έργο.

Το σίγουρο είναι ότι οι έρευνες είναι σε πολύ καλό δρόμο, οδηγώντας στην εξάρθρωση της σπείρας που έχει προκαλέσει τρόμο στην περιοχή της Τριφυλίας, αφού τις τελευταίες μέρες έχουν καταγραφεί αρκετές ένοπλες ληστείες. Μάλιστα σε μία από αυτές οι δράστες δεν είχαν διστάσει να πυροβολήσουν για εκφοβισμό. Οι αστυνομικοί επίσης φαίνεται ότι έχουν ανακαλύψει και αρκετά κλοπιμαία όπως και διαρρηκτικά εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι η δράση τους συνδέεται και με αρκετές ακόμη διαρρήξεις και κλοπές που είχαν γίνει στην περιοχή παλιότερα.

Πάντως η όλη υπόθεση είναι εξαιρετικά σοβαρή, γεγονός που το αποδεικνύει και η παρουσία στην περιοχή του αστυνομικού διευθυντή Μεσσηνίας ταξίαρχου Βασίλη Γεωργακόπουλου, ο οποίος εποπτεύει και συντονίζει την επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων.

 

Κ.Μπ.

 


NEWSLETTER