Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013 12:41

Σύλληψη για παράνομη απόθεση απορριμμάτων από Καλαμάτα και Σπάρτη στο δρυόδασος της Φολόης

Γράφτηκε από την
Σύλληψη για παράνομη απόθεση απορριμμάτων από Καλαμάτα και Σπάρτη στο δρυόδασος της Φολόης

Ιδιώτης από την ευρύτερη περιοχή της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου συνελήφθη στην περιοχή του Στρεφίου ύστερα από καταδίωξη το πρωί της Πέμπτης για παράνομη απόθεση απορριμμάτων στο δρυόδασος της Φολόης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, o συλληφθείς είναι ιδιοκτήτης εταιρείας και έχει απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν και φέρεται να έφερνε σκουπίδια από την Καλαμάτα και τη Σπάρτη και να τα απέθετε στο δρυόδασος της Φολόης.

Στο σημείο βρίσκονταν και άλλα δύο άτομα. τα οποία διέφυγαν τη σύλληψη.

Ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση της Αστυνομίας και του Δασαρχείου, κατασχέθηκαν και δύο φορτηγά με 20 τόνους σκουπίδια το καθένα, καθώς και ένα μηχάνημα εκσκαφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά απορριμμάτων στη Φολόη συνέβαινε εδώ και αρκετές εβδομάδες σε δύσβατη και δύσκολα προσβάσιμη περιοχή, ενώ αποτελεί πρόβλημα που απασχολεί τις Αρχές εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα.

Ο 50χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί στο δικαστήριο.

 Για το συμβάν εξέδωσε ανακοίνωση η Περιφερειακή Οργάνωση Δυτικής Ελλάδας των Οικολόγων-Πράσινων, στην οποία τονίζεται η ανάγκη εξεύρεσης υπεύθυνων λύσεων για το σοβαρό ζήτημα των απορριμμμάτων μακριά από υποσχέσεις για «μαγικούς τρόπους λύσης».

Πηγή: patrisnews.gr


NEWSLETTER