Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013 13:11

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τον αγρότη που εξαπατούσε τον ΕΟΠΥΥ, γιατρούς και φαρμακοποιούς

Γράφτηκε από την
Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τον αγρότη που εξαπατούσε τον ΕΟΠΥΥ, γιατρούς και φαρμακοποιούς

Για την απάτη που είχε στήσει 43χρονος Μεσσήνιος αγρότης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, γιατρών και φαρμακοποιών εξέδωσε ανακοίνωση η Αστυνομία. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, δέκα (10) περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης, σε βάρος ιατρών και φαρμακοποιών, καθώς και οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής, από φαρμακεία και νοσοκομεία, στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη την 13-7-2013 το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 43χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για απάτη και απάτη σε βάρος του Δημοσίου κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 43χρονος, από τις αρχές του τρέχοντος έτους, αφού πήγαινε σε φαρμακεία σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου, αποσπούσε αυτοκόλλητα κουπόνια, τα οποία είναι επικολλημένα σε φάρμακα ή σε ορισμένες περιπτώσεις προμηθεύονταν τα φάρμακα χωρίς να καταβάλει το αντίτιμο, με το πρόσχημα ότι θα τα συνταγογραφούσε και θα επέστρεφε τα κουπόνια, χωρίς να το πράττει.

Στη συνέχεια πήγαινε σε Ιατρούς, με ειδικότητα που θα μπορούσαν να συνταγογραφήσουν τα φάρμακα που αντιστοιχούσαν στα κουπόνια και ζητούσε να του τα χορηγήσουν, μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Για να μη προκύπτουν τα στοιχεία ταυτότητας του, παρουσίαζε κάθε φορά διαφορετικούς Α.Μ.Κ.Α., τους οποίους έβρισκε από κάρτες και βιβλιάρια ασφάλισης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, που αφαιρούσε από Νοσοκομεία και οι οποίοι ανήκαν σε ηλικιωμένα άτομα που νοσηλεύονταν. Για να εξαπατά τους ιατρούς, ισχυριζόταν ότι οι Α.Μ.Κ.Α. ανήκαν σε συγγενικά του πρόσωπα, τα οποία ήταν κατάκοιτα.

Ακολούθως, με το κουπόνι και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, πήγαινε εκ νέου σε φαρμακεία και αφού ισχυρίζονταν πως είχε αγοράσει τα φάρμακα, λίγες ημέρες πριν, τους έπειθε να του παραδώσουν το αντίτιμο αγοράς αυτών.

Από την παράνομη αυτή δράση του, προκλήθηκε οικονομική ζημία στους  φαρμακοποιούς, τόσο σε εκείνους από τους οποίους αφαιρούσε το κουπόνια, όσο και σε εκείνους που επέστρεφαν το αντίτιμο των φαρμάκων καθώς και στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ο οποίος καλύπτει τη συμμετοχή στην αξία των φαρμάκων.

Όπως προέκυψε από τη μέχρι στιγμής έρευνα, είχε χρησιμοποιήσει τους Α.Μ.Κ.Α. τεσσάρων (4) ατόμων, τους οποίους βρήκε από βιβλιάρια και κάρτες ασφάλισης, που είχε αφαιρέσει από τα Νοσοκομεία της Κορίνθου, του Ναυπλίου και της Τρίπολης.

Επιπλέον, από τη μέχρι στιγμής διενεργηθείσα έρευνα, προέκυψε ότι είχε εξαπατήσει πέντε (5) φαρμακοποιούς και τέσσερις (4) ιατρούς, ενώ αποπειράθηκε να εξαπατήσει ακόμα έναν (1) φαρμακοποιό, στις περιοχές της Αχαΐας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας και της Ηλείας. 

Επίσης, είχε αφαιρέσει δύο (2) κουπόνια φαρμάκων, ένα (1) φάρμακο με το επικολλημένο κουπόνι, ενώ είχε αποπειραθεί να αφαιρέσει ακόμα ένα κουπόνι φαρμάκου, από τέσσερα (4) συνολικά φαρμακεία στην Αρκαδία, στη Λακωνία και τη Μεσσηνία.

Κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί από αστυνομικές Υπηρεσίες της Μεσσηνίας, για παρόμοιες πράξεις.

Ο 43χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για να εξακριβωθεί το εύρος της παράνομης δράσης του. 


NEWSLETTER