Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2013 16:01

Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας: «Δεν είναι λύση η μετακίνηση υπαλλήλων στην Αστυνομία»

Γράφτηκε από την
Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας: «Δεν είναι λύση η μετακίνηση υπαλλήλων στην Αστυνομία»

Δεν είναι λύση η μετακίνηση δημοσίων υπαλλήλων σε αστυνομικές υπηρεσίες, για να βρεθεί αστυνομικό προσωπικό και να βγουν περισσότεροι αστυνομικοί στο δρόμο. Αυτό τονίζει μιλώντας στην "Ε" ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας Γιάννης Αδαμόπουλος.

Λέει πως η θέση του συνδικαλιστικού κινήματος και της Ενωσης είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι δημοτικοί αστυνομικοί να παραμείνουν στις θέσεις τους. Και όχι να μετατάσσονται σε ειδικές υπηρεσίες της Αστυνομίας, που λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος θα πάρει καιρό να εκπαιδευτούν και κατά συνέπεια να βγουν στους δρόμους οι αστυνομικοί που έμεναν μέσα στα γραφεία. «Θα πρέπει να είσαι αστυνομικός για να κάνεις μια συγκεκριμένη δουλειά που αφορά μια υπηρεσία όπως είναι η Δίωξη Ναρκωτικών και η Ασφάλεια», σημειώνει. Οπως είναι γνωστό στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας έχουν ήδη μετακινηθεί 12 δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν βγει σε καθεστώς κινητικότητας. Από αυτούς κάποιοι πήγαν στην Ασφάλεια και τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας. Ωστόσο «χρειάζεται χρόνος για να εξειδικευτούν σε αυτά τα αντικείμενα και η παρουσία τους περισσότερο θα προκαλέσει γραφειοκρατικά προβλήματα παρά θα βοηθήσει», επισημαίνει ο κ. Αδαμόπουλος. Κατά την άποψή του θα έπρεπε έστω να μετακινηθούν είτε στα Επιτελεία των Αστυνομικών Διευθύνσεων, είτε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και οι αστυνομικοί που υπηρετούν στα Επιτελεία και στο υπουργείο να βγουν στο δρόμο. 

Επισημαίνει ακόμη τις ελλείψεις σε αστυνομικό προσωπικό και εκφράζει ανησυχία για το πάγωμα των προσλήψεων στην Αστυνομία και  την κατάργηση 6.700 θέσεων αστυφυλάκων, ως συνέπεια της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER