Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013 07:23

Φωτιά δίπλα στη ΒΙΠΕ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Φωτιά δίπλα στη ΒΙΠΕ Καλαμάτας

Βιοτεχνικές μονάδες στη ΒΙΠΕ Καλαμάτας κινδύνεψαν χθες το μεσημέρι από φωτιά που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ξεκίνησε απ' τον τσιγγάνικο καταυλισμό "Παναγάκια". 

Λόγω του ισχυρού αέρα, η φωτιά μέσα σε λίγα λεπτά μπήκε στις αυλές των εγκαταστάσεων που βρίσκονται κοντά στον καταυλισμό και δυτικότερα. Οι φλόγες πλησίασαν επικίνδυνα ορισμένα κτήρια, όμως τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής και των εργαζόμενων στις μονάδες, οι οποίοι βρίσκονται διαρκώς σε ετοιμότητα. Αλλωστε οι φωτιές είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην περιοχή, καθώς οι τσιγγάνοι καίνε καθημερινώς λάστιχα και καλώδια, όπως λένε οι εργαζόμενοι.

Ευτυχώς οι φλόγες κόπασαν όταν μειώθηκε η ένταση του ανέμου και τα 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL κατάφεραν να πραγματοποιήσουν από μία ρίψη το καθένα, συμβάλλοντας καθοριστικά στο έργο της πυρόσβεσης από ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ. Καλαμάτας και των Δήμων Μεσσήνης και Καλαμάτας. Λίγη ώρα αργότερα τα 3 αεροσκάφη πραγματοποίησαν ακόμα μία ρίψη το καθένα, αλλά δεν κατάφεραν να συνεχίσουν το έργο τους λόγω των ανέμων.

Η φωτιά -η οποία εκδηλώθηκε στις 11.30 μ.μ. και τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι- έκαψε συνολικά 10 στρέμματα με καλάμια και βάτα. Στην περιοχή παρέμειναν 2 πυροσβεστικά οχήματα για την αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Σύμφωνα με το διοικητή της Π.Υ. Καλαμάτας, πύραρχο Κυριάκο Κυριακουλέα, τα αίτια διερευνώνται, αν και όλες οι μαρτυρίες και τα μέχρι στιγμής στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον τσιγγάνικο καταυλισμό.

Κ.Δ.


NEWSLETTER