Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013 21:00

Υποβολή αιτήσεων για κοινωνικό τουρισμό

Γράφτηκε από την
Υποβολή αιτήσεων για  κοινωνικό τουρισμό

Ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού που πλέον υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ.

Η σχετική εγκύκλιος απεστάλη χθες και στα γραφεία του ΟΑΕΔ στην Καλαμάτα, όπου δίνονται σχετικές πληροφορίες, οι οποίες είναι διαθέσιμες στο σύνολό τους και στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, όπου γίνεται και η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων. 

Στην εν λόγω ιστοσελίδα μπορούν να απευθύνονται τόσο οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι όσο και οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων που 

επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Επιδότηση διακοπών εργαζομένων, ανέργων και των οικογενειών αυτών με επιταγή κοινωνικού τουρισμού έτους 2013-2014», υποβάλλοντας ηλεκτρονικές αιτήσεις συμμετοχής στο πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων από σήμερα μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου. 

Ο αριθμός των δικαιούχων και των ωφελούμενων του προγράμματος ανέρχεται στα 110.000 άτομα τα οποία θα πραγματοποιήσουν διακοπές διάρκειας έως 6 ημέρες (από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις) σε τουριστικά καταλύματα (που έχουν συμπεριληφθεί στο Μητρώο Παρόχων του ΟΑΕΔ), από τις 16 Σεπτεμβρίου 2013 έως τις 31 Ιουλίου 2014.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν δικαιούχοι και ωφελούμενοι ως εξής:

- Δικαιούχοι είναι: 

• Εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν πραγματοποιήσει κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος (έτος 2012) 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και έχουν καταβάλει εισφορά 0,35% υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας

• Ανεργοι που κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος (έτος 2012) έχουν λάβει τακτική επιδότηση ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις του ΟΑΕΔ διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα).

• Ανεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

- Ωφελούμενοι είναι:

• Τα άνω των πέντε ετών προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας των 

δικαιούχων (ημερομηνία γεννήσεως έως την 16-9-2008), όπως αυτά αποδεικνύονται από οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας δημόσιου φορέα, ανεξαρτήτως από το αν αυτά ασφαλίζονται από τον δικαιούχο ή τον/τη σύζυγο αυτού.

• Προστατευόμενα τέκνα που έχουν γεννηθεί από την 17-9-2008 έως την 31-7-2009, που συμπληρώνουν τα πέντε έτη κατά τη διάρκεια του προγράμματος, μπορούν να ενταχθούν στους ωφελούμενους, αλλά αποκτούν δικαίωμα επιδότησης με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού από την ημερομηνία συμπλήρωσης του πέμπτου έτους της ηλικίας τους και μετά.

• Οι συνοδοί δικαιούχων ΑμεΑ που έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, και μόνο στην περίπτωση που η αναγκαιότητα συνοδείας προκύπτει από το νόμο και 

αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση (όταν απαιτείται).

- Δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα επιδότησης 

διακοπών με επιταγή κοινωνικού τουρισμού έτους 2013 -2014 δικαιούχοι που 

 

επιδοτούνται με Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού από τον ΕΟΤ ή τον ΟΓΑ ή οποιονδήποτε άλλο φορέα που προσφέρει συναφή παροχή για την ίδια χρονική περίοδο.


NEWSLETTER