Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013 07:41

Τσιγγάνοι επιτέθηκαν σε ομόφυλές τους για να τους πάρουν τα επιδόματα

Γράφτηκε από την
Τσιγγάνοι επιτέθηκαν σε ομόφυλές τους για να τους πάρουν τα επιδόματα

Εντρομοι πετάχτηκαν χθες το πρωί οι άνθρωποι από τα μαγαζιά στην περιοχή γύρω από το Ταχυδρομείο Μεσσήνης, εξαιτίας της φασαρίας που έκαναν ένα τσούρμο τσιγγάνοι οι οποίοι πλακώθηκαν μεταξύ τους άγρια στο ξύλο. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν εκείνη την ώρα μπροστά στο σκηνικό, κάποιοι τσιγγάνοι με σίδερα στα χέρια επιτέθηκαν σε τσιγγάνες κατοίκους Μεσσήνης και στα παιδιά τους, για να τους πάρουν τα επιδόματα της Πρόνοιας που μόλις είχαν παραλάβει από το Ταχυδρομείο.

Πολλοί ήταν οι καταστηματάρχες που φοβήθηκαν ότι θα τους σπάσουν και τα μαγαζιά, κι έτσι κλειδώθηκαν μέσα ανήμποροι να αντιδράσουν - ενώ οι υπόλοιποι έγιναν μάρτυρες βίαιων σκηνών και ξεσπασμάτων. Κανένας πάντως δεν κατάλαβε γιατί ακριβώς τους επιτέθηκαν με τέτοιο βίαιο τρόπο ή ποιοι ήταν αυτοί οι ομόφυλοί τους που προσπάθησαν να ληστέψουν τις τρομοκρατημένες τσιγγάνες.

Η σκηνή που συντάραξε όσους παρακολουθούσαν φοβισμένοι, ήταν η απελπισμένη προσπάθεια μιας τσιγγάνας να πάρει αγκαλιά τα τρία της παιδιά για να τα προστατεύσει. "Εκείνη την ώρα δεν βλέπεις μπροστά σου μια "γύφτισσα", αλλά μια μάνα που προσπαθεί να σώσει τα παιδιά της", είπε χαρακτηριστικά μια γυναίκα που έζησε όλο τον πανικό.

Αλλοι είπαν ότι οι τσιγγάνοι που τους επιτέθηκαν δεν ήταν από τη Μεσσήνη, και ξέροντας ότι οι άντρες των γυναικών δουλεύουν και πηγαίνουν αυτές για να πληρωθούν, το εκμεταλλεύτηκαν. "Στη Μεσσήνη πολλοί τσιγγάνοι έχουν σπίτια, τα παιδιά τους πάνε σχολείο και δεν ενοχλούν", είπε κάποιος άλλος, ρίχνοντας το φταίξιμο σε όσους έχτισαν την Μπιρμπίτα κι έφτιαξαν γκέτο αφήνοντάς τους ανεξέλεγκτους εκεί. "Κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί, και να τώρα τα αποτελέσματα", σχολίασε ένας τρίτος.

Πάντως ο καβγάς, όσο άξαφνα άρχισε, έτσι άξαφνα τελείωσε - και δεν τον πρόλαβαν ούτε καν οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν από την Μεσσήνη και την Καλαμάτα για να χωρίσουν τους τσιγγάνους.

 Ν.Κ.


NEWSLETTER