Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013 16:14

Εξιχνιάσεις κλοπών στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Τουλάχιστον 4 κλοπές και 2 απόπειρες, με συνολική λεία 17.000 ευρώ περίπου, είχαν διαπράξει ένας τσιγγάνος και μια τσιγγάνα που συνελήφθησαν στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με την αστυνομία: Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών και δύο (2) απόπειρες κλοπής, σε οικίες, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.

Συνελήφθησαν, χθες (20-8-2013) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ, μία 34χρονη και ένας 18χρονος, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω, χθες το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, προσπάθησαν να διαρρήξουν δύο (2) οικίες, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Μετά από άμεση επέμβαση των αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας,  προέκυψε ότι οι ανωτέρω, είχαν διαπράξει και τις παρακάτω περιπτώσεις κλοπών, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας:

-Την 13-6-2013, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα και προσωπικά αντικείμενα.  

-Την 14-6-2013, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπής, αφαίρεσαν χρυσαφικά, κοσμήματα και προσωπικά αντικείμενα.  

-Το χρονικό διάστημα από 6-6-2013 έως και 19-6-2013, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπής, αφαίρεσαν χρήματα και προσωπικά έγγραφα. 

-Την 18-7-2013, αφού μπήκαν σε οικία ημεδαπού, αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα.

Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει, χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις -17.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

 

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.