Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013 20:08

Νέα ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία

Γράφτηκε από την
Νέα ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (21-8-2013) από το πρωί έως το μεσημέρι, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές των Δήμων Σπάρτης, Ευρώτα, Ανατολικής Μάνης, Μονεμβασιάς και Ελαφονήσου Λακωνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια τριάντα τρία (233) άτομα, εκ των οποίων εκατόν εξήντα έξι (166) ημεδαποί και εξήντα επτά (67) αλλοδαποί, καθώς και σε διακόσια ένα (201) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά είκοσι τέσσερα (24) άτομα, από τα οποία δεκαπέντε (15) ήταν ημεδαποί και εννέα (9) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν οκτώ (8) άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

  • Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ, για κλοπή ρεύματος.

  • Ένας (1) ημεδαπός, για απόπειρα κλοπής και φθορά.

  • Μία (1) ημεδαπή, για καταδικαστικά έγγραφα.

  • Τρεις (3) ημεδαποί, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

  • Ένας (1) ημεδαπός, για στέρηση αδείας λειτουργίας καταστήματος.

  • Ένας (1) αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Κατά την επιχείρηση βεβαιώθηκαν 69 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και μία παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.  


NEWSLETTER