Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013 20:04

Αστυνομική επιχείρηση με 16 συλλήψεις στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Αστυνομική επιχείρηση με 16 συλλήψεις στη Μεσσηνία

Με 16 συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων κατηγορούμενοι για ναρκωτικά και ληστεία, ολοκληρώθηκε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μεσσηνία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας: 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (22-8-2013), ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας, των Γαργαλιάνων και των Φιλιατρών Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια πενήντα πέντε (255) άτομα, εκ των οποίων εκατόν δεκαεννέα (119) ημεδαποί και εκατόν τριάντα έξι (136) αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν εξήντα ένα (161) οχήματα. 

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά εξήντα (60) άτομα, από τα οποία τριάντα τρεις (33) ήταν ημεδαποί και είκοσι επτά (27) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δεκαέξι (16) άτομα. 

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

Ένας (1) αλλοδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης.

Ένας (1) αλλοδαπός, για ληστεία.

Ένας (1) ημεδαπός, για ναρκωτικά. 

Μία (1) αλλοδαπή, για ναρκωτικά.

Ένας (1) αλλοδαπός, για παράνομη κατοχή όπλου.

Ένας (1) αλλοδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.

Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για στέρηση αδειών λειτουργίας καταστημάτων.

Ένας (1) ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαποί, για προσφορά παράνομης εργασίας. 

Τέσσερις (4) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά, σαράντα πέντε (45) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τρεις (3) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν, μία (1) αστυνομική ράβδος, μικροποσότητα ηρωίνης, καθώς και δύο (2) δισκία που εμπίπτουν στην Νομοθεσία για τα ναρκωτικά. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 


NEWSLETTER