Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013 18:14

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην Κορινθία

Γράφτηκε από την
Ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην Κορινθία

 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από χθες (28-8-2013) το απόγευμα, έως σήμερα (29-8-2013) πρώτες πρωινές ώρες, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Νεμέας και του Βραχατίου Κορινθίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 401 άτομα, εκ των οποίων 173 ήταν ημεδαποί και 228 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 194 οχήματα και 7 καταστήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 157 άτομα, από τα οποία 63 ήταν ημεδαποί και 94 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 33 άτομα.

 

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

  • Ένας (1) ημεδαπός, για ναρκωτικά.

  • Δύο (2) ημεδαποί, για παράνομα τυχερά παιχνίδια.

  • Τρεις (3) αλλοδαποί, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

  • Τρεις (3) ημεδαποί, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

  • Οκτώ (8) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

  • Δέκα έξι (16) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 8 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 3 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν 6 δενδρύλλια κάνναβης, καθώς και 3 παιγνιομηχανήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.  


NEWSLETTER